- Нове життя - https://nz-ir.com -

«ОХОРОНА ПРИРОДИ: ВІДПОЧИНОК І НАВЧАННЯ»

Протягом 5-7 серпня 29 учасників з чотирьох шкіл Закарпатської області взяли участь у літньому екологічному таборі « Школа у природі – 2014», який організувало регіональне молодіжне екологічне об’єднання «ЕКОСФЕРА».

Активними учасниками з Іршавщини були кращі учні Ільницького, Підгірнянського та Осійського шкільних лісництв, які вдосконалювали свої навички у командній роботі, вмінні розпалювати вогнище за допомогою одного сірника, прокладати маршрути та маркувати територію спеціальними значками, розвивали свої здібності у різноманітних квестах, тренінгах, творчих конкурсах, ділилися досвідом у здійсненні локальних проектів та планами на майбутнє.

Тренери та волонтери «ЕКОСФЕРИ» провели майстер-класи з написання заміток, виготовлення браслетів з бісеру, подарункових пакетів та ляльок-мотанок.

Як зауважила Катерина Станкевич, організатор заходу, цього разу особливу увагу приділяли розвитку лідерства та комунікації: «Дуже важливо, щоб діти не боялися висловлювати власну думку, бути активними та ініціювати нові локальні проекти, спрямовані на збереження довкілля краю». Участь шкільних лісництв у програмі «Лідерство у природоохоронному русі», яку РМЕО «ЕКОСФЕРА» впроваджує на Закарпатті вже чотири роки, стало можливим завдяки ентузіазму директора НПП «Зачарований край» І.М. Піняшко та вчителів Г.М. Янчій, Л.І. Щока, Л.В. Митровцій. Захід здійснився за фінансової підтримки природоохоронної організації JANUN e.V. в Німеччині та департаменту освіти та науки, молоді і спорту Закарпатської ОДА.

Марія Юріна,

учениця Осійської ЗОШ І-ІІІ ст.