- Нове життя - https://nz-ir.com -

ІНТЕРНЕТ-ШАХРАЙ ВИДУРИВ ГРОШІ ВІД ДОВІРЛИВОГО ЧОЛОВІКА

Зловмисник зателефонував потерпілому на мобільний телефон, представившись  працівником одного із провідних банків на Україні.

Днями в Іршавський райвідділ міліції звернувся із заявою 23-річний мешканець с. Білки. Молодий чоловік розповів про інцидент, в який потрапив через власну довірливість.

Напередодні він виставив на продаж в Інтернет-мережу на продаж дитячий візок. Через деякий час йому зателефонували, що від нього куплять виставлений візок. Після цього одразу пролунав дзвінок, де невідома йому особа представилась працівником банку і повідомила, що на картці покупця є певний ліміт, тому чоловікові потрібно перерахувати 1800грн,  начебто на іншу віртуальну картку.  Заявник погодився і перерахував вказану суму.

Зрозумівши, що його ошукали, потерпілий звернувся до міліції. Даний факт внесено до Єдиного обліку, подія кваліфікована за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство), зловмисника розшукують правоохоронці.

За словами т.в.о.начальника Іршавського райвідділу, підполковника міліції Мирона Черничка, вирахувати телефонного шахрая не так просто, як здається. Адже номер і телефон легко змінити, а рахунок можна відкрити на фіктивну особу. Шахраї – хороші психологи, а їхня винахідливість не має меж. Щоб уникнути небезпеки та не стати жертвою шахраїв, насамперед потрібно бути обачними.