Версія для друку Версія для друку

ЗДОБУТКИ КЛУБУ «ВІКТОРІЯ»

Шахово-шашковий клуб «Вікторія» Іршавського районного будинку дитячої творчості  існує з 1994 року. Керівник – Анатолій Йосипович Вайда. З самого початку клуб був відкритий два дні на тиждень, зараз шість днів. Всього у клубі 50 дітей, і займаються вони безкоштовно. В основному це діти до 14 років. Учасники клубу їздять на турніри та чемпіонати  області й України.

У січні був чемпіонат «Диво-шашки у сніжних Карпатах з дня народження Т.Г.Шевченка», який проходив в м.Турки Львівської області. Всього було 24 команди, де клуб «Вікторія» зайняв п’яте місце. Команди були з різних міст України та Закарпаття: Іршави, Виноградова, Вінниці, Івано-Франківська, Києва, Вінниці, Миколаєва, Львова.

У кінці січня відбувся особистий кубок Закарпатської області з шашок-100. Всього було 10 учасників. Перше місце посів Георгій Плавайко (Синяк), друге – Ольга Павляк (Іршава «Вікторія»),  третє – Віктор Туркаєв (Ужгород).

У лютому в АР Крим (Євпаторія)  проведено чемпіонат з шашок-100 серед молодих кадетів та юніорів. Три турніри: класична, швидка та блискавична гри. Найкращий результат серед юніорів показала Ольга Павляк. У чемпіонаті брали участь учасники з Полтавської, Дніпропетровської, Луганської та Закарпатської областей.

Особистий чемпіонат Закарпатської області з шашок-100 відбувся в березні в м.Іршава. Всього було 10 учасників. Третє місце зайняла Ольга Павляк (с.Лоза), друге – Георгій Плавайко (с.Синяк), перше місце – Сільвія Повх (с.Луково). Також були учасники з Ужгорода, Хуста, Мукачева, Великого Раківця, Виноградова, Кушниці.

У квітні відбувся обласний турнір «Сакура-фест» з шашок-64 м.Ужгород. Були учасники з Виноградова, Сваляви, Мукачева, Хуста, Іршави, Ужгорода.

На початку травня  побували в м. Виноградів на чемпіонаті Закарпатської області з шашок-64. Всього 20 учасників з Іршави, Дешковиці, Доробратова, Виноградова. Перше місце – Сергій Скоблей, друге місце – Микола Нікітін, третє – Василь Антолик. У кінці травня в м.Іршава відбувся чемпіонат Закарпатської області серед школярів, де перше місце зайняла «Вікторія». Також у травні в м. Хуст відбувся обласний особистий турнір  з шашок-64, присвячений Дню матері та Дню захисту дітей. Було всього 26 учасників.

У червні в м .Мукачево проведено обласний турнір з шашок-64 «Мукачівське літо-2014», присвячений Дню Конституції України. Всього 29 учасників з різних сіл Закарпаття.

Яна Продан,

студентка відділення

журналістики УжНУ.

Ваш отзыв

Ваш коментар