- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПРО МОЖЛИВЕ ТИМЧАСОВЕ ПОСЕЛЕННЯ НА ТЕРИТОРІЮ РАЙОНУ ГРОМАДЯН ІЗ ЗОНИ ПРОВЕДЕННЯ АТО

У вівторок під керівництвом голови райдержадміністрації Вячеслава Свічкаря відбулось засідання штабу з координації дій органів управління та сил цивільного захисту на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного або соціального характеру та з питань розміщення громадян, які можуть прибути з Автономної Республіки Крим, м. Севастополь та східних областей України.

На порядку денному розглянуто питання про можливе тимчасове поселення громадян на території району, переселених із зони проведення антитерористичної операції.

Голова райдержадміністрації, керівник штабу Вячеслав Свічкар зазначив, що згідно з попереднім розподілом, в Іршавському районі, можливо, буде розміщено 157 громадян, тому  ми повинні зробити все необхідне, щоб прийняти та розмістити цих громадян.

Заступник голови райдержадміністрації Іван Мошкола наголосив,  що наразі необхідно бути готовим до прийому громадян та контролювати виконання угод щодо надання транспортних послуг й послуг з проживання і харчування переселених громадян із забезпеченням необхідних соціальних умов проживання.

Як зазначив начальник відділу з питань цивільного захисту РДА  Юрій Химинець, станом на 21.07.2014 року на території району зареєстровано 9 осіб, в тому числі 8 дітей, (дитячий будинок сімейного типу), які приїхали з м. Первомайськ Луганської області, і проживають в с. В. Раковець, вул Сагайдачного, 30, у громадянки Когут Г.В..

Основне прохання мами Акуліної Т.І., допомогти в оздоровленні дітей. У зв’язку із відсутністю коштів у районному бюджеті на вказані цілі, від імені районного штабу, ми звернулись до регіонального, де пообіцяли допомогти.

У результаті обговорення прийнято конкретні рішення, а саме: продовжити роботу та вести контроль за виконанням графіку цілодобового чергування відповідальних працівників райдержадміністрації; за пропозицією голови райержадміністрації Свічкаря В.С., з питання переселенців організувати нараду за участю органів місцевого самоврядування, керівників силових структур, керівників відділів і управлінь райдержадміністрації; розробити Алгоритм дій членів оперативного штабу щодо можливого прийому та поселення громадян переселених із східних областей України; вести контроль за умовами проживання на предмет відповідності місць перебування вказаних громадян санітарним нормам;   забезпечити медичне обслуговування переселених громадян з наданням необхідної медичної допомоги; вести контроль за виконанням угод АТП-12143 щодо надання транспортних послуг для транспортування громадян до місць поселення та щодо надання послуг з проживання і харчування мешканцями району, власниками санаторію «Боржава», садиб, готелей, в яких, можливо, будуть поселені громадяни; завідувачу Іршавського районного сектору головного управління Державної міграційної служби України У Закарпатській області, спільно з фахівцями РВ УМВС України у Закарпатській області :

 при поступленні переселенців вести особистий контроль щодо перевірки та реєстрації вказаних громадян

– при безпосередньому зверненні переселенців в організацію, установу, органи місцевого самоврядування чи заклад незалежно від форми власності, просимо керівників вказаних структур інформувати керівництво райдержадміністрації та районний штаб для первірки та реєстрації вказаних громадян

Також інформуємо: що стосується прийому та розміщення громадян (переміщених осіб), переселених із зони дії АТО, просимо звертатись по телефону: 101, 2-15-04, (райвідділ Державної служби з питань надзвичайних ситуацій), або 2-11-42 (приймальна райдержадміністрації).

 Ю. Химинець,

начальник відділу з питань цивільного захисту РДА, заступник керівника штабу.