Версія для друку Версія для друку

СТОСОВНО ОКРЕМИХ НОВОВВЕДЕНЬ ДО КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ ВИСЛОВИЛИСЯ ІМСТИЧІВЦІ…

Робоча  група районної ради  у середу провела обговорення  змін до Конституції України в Імстичівській сільській раді, за участі апарату сільської ради, представників трудових колективів, депутатів сільської ради, членів виконкому та настоятелів Імстичівського монастиря.

Із концепцією винесених на всенародне обговорення нових положень Основного Закону України  учасників зібрання ознайомили  керуючий справами виконавчого апарату районної ради Є.А. Свириденко і начальник відділу юридичного забезпечення та кадрової роботи райради Л.О.Куртинець.

Деякі новели із законопроекту змін викликали скептичне несприйняття. До числа таких  варто віднести і серйозно аргументоване положення про передачу повноважень щодо перейменування населених пунктів, вулиць, майданів, скверів і таке інше із повноважень Верховної Ради  – до Кабінету Міністрів України. Також  запропонували  і прямі вибори  голови  районної та обласної ради. Викликало у них обгрунтоване запитання і відсутність  чіткого визначення щодо правомочного суб’єкта, який у разі необхідності призначатиме позачергові вибори голови місцевої ради.

Актив Імстичова висловив побажання й внести зміни у Конституцію України, а саме:  збільшити вимоги до вікового цензу кандидата у Президенти України – з тридцяти п’яти років до сорока.

Учасникам обговорення законопроекту організатори запропонували  і роздруковані матеріали для того, щоб  аналогічні заходи провести і безпосередньо у трудових колективах і якнайбільше правосвідомих громадян залучити  до законотворчого процесу, зібрати  пропозиції,  а вже через районні  робочі групи  донести їх до законодавців найвищого рівня.

Ваш отзыв

Ваш коментар