- Нове життя - https://nz-ir.com -

ОБГОВОРЮЄМО ПРОЄКТ ЗМІН ДО ОСНОВНОГО ЗАКОНУ

Сьогодні багато розмов ведеться навколо питання збільшення повноважень регіонів.  Такі повноваження закріплені в Конституції України та Законі України “Про місцеве самоврядування в Україні”. Але перш ніж говорити про зміни, які стосуються місцевого самоврядування, потрібно говорити взагалі про зміни до Основного Закону. В пешу чергу маються на увазі зміни, за які громадяни України голосували на референдумі 2000 року. Нагадаю, що на референдум виносилися чотири питання, по яким більше 80% громадян України сказали своє “так”.Конституційний Суд в свому рішенні від 16 квітня 2008 року підтвердив обов”язковість затверження Верховною Радою висновків референдуму та внесення змін в законодавство України.

Але наші тодішні представники у Верховній Раді проігнорували волю Українського народу і не внесли змін в Законодавство України відповідно до рішень референдуму. Підтримку на референдумі  отримали такі питання:

Збільшення поноважень Президента по достроковому припиненню повноважень Верховної Ради, якщо Верховна Рада на протязі одного місяця не створила більшості та якщо на протязі трьох місяців не ухвалила бюджет на наступний рік,  дану пропозицію підтримали майже 85% українців  Перша пропозиція внесена до Конституції України 01 лютого 2011 року.

Обмеження депутатської недоторканості та позбавлення їх пільг з вилученням частини третьої статті 80 Конституції України та внесення змін в інші законодавчі акти за цю пропозицію проголосували 89 % громадян

Зменшення кількості народних детутатів з 450 до 300, з внесенням змін у виборче законодавство,  підтримка громадян майже 90%.

Формування двопалатного парламенту, одна із палат якого представляла б  інтереси регіонів, «за» – майже 82% виборців.

Думаю, що доцільно також збільшити вік кандидатів у народні депутати до 25 років та ввести виборність суддів.

Уряд запросив громадськість до широкого обговорення змін, які пропонується внести до Конституції України в частині місцевого самоврядування з метою максимальної децентралізації влади.

Суть децентралізації влади – максимально передати повноваження на місця і фінансові інструменти для реалізації цих повноважень,чітко розмежувати повноваження як між органами місцевого самоврядування, так і між органами виконавчої влади за принципом субсидіарності, визначити механізми відповідальності органів місцевого самоврядування перед виборцями і перед державою.

У квітні 2014 року Урядом схвалена Концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, яка містить базові принципи.

Зокрема, пропонується на рівні регіонів створити виконавчі комітети обласних рад, на рівні районів – виконавчі комітети районних рад, на рівні громад – залишити виконавчі комітети рад і ради громади.

Базовий рівень всіх компетенцій пропонується передати на рівень громад, а саме:

– місцевий економічний розвиток; – розвиток і утримання місцевої інфраструктури;

 – планування розвитку територій громад; – питання забудови територій; – благоустрій;

– соціальна допомога; – швидка медична допомога; – первинна медицина; – дошкільна; середня та позашкільна освіта; – муніципальна міліція, яку планують створити; – пасажирські перевезення; – весь спектр житлово-комунальних послуг; – культура, фізична культура і спорт.

На рівень району планують передати повноваження з утримання об’єктів спільної власності територіальних громад району; транспортна інфраструктура районного значення, забезпечення надання вторинної медичної допомоги, виховання та навчання дітей у школах-інтернатах загального профілю.

На регіональний рівень – транспортна інфраструктура регіонального значення; спеціалізована охорона здоров’я; спеціалізована середня освіта; розвиток культури, спорту, туризму, утримання об’єктів спільної власності. Важлива функція, яку передадуть регіонам, – повноцінне планування регіонального розвитку, з тим, щоб кожна громада мала можливість для реалізації.

В контексті реформи мова йде і про ліквідацію державних адміністрацій.

Пропонується прописати в Конституції, що органи місцевого самоврядування є повноправними партнерами держави, в тому числі в економічному житті.

Уряд веде також роботу над децентралізацією адміністративних послуг. Більше 60 функцій з надання адмінпослуг пропонується передати на місцевий рівень, до прикладу, реєстрація майна, бізнесу, дозвільні функції, функції держархбудконтролю тощо з серйозним контролем з боку держави з точки зору якості надання цих послуг.

Всі ці зміни є доцільними, але не зрозуміло куди зникла з структури місцевого самоврядування Автономна Республіка Крим. Невже влада уже законодавчо хоче закріпити, що Крим нам не належить?! Передбачається трьохрівнева структура місцевого самоврядування – область, район, громада. Криму в структурі нема.

Юрій Марущинець,

начальник районного управління юстиції.