Версія для друку Версія для друку

СЛІДЧІ ВІДЗНАЧАЮТЬ ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО

Слідчий – людина особлива. Це можна говорити без перебільшення. У ньому поєднуються як аналітичні здібності, так вміння зрозуміти і відтворити обставини. До цієї дати т.в.о.начальника Іршавського райвідділу міліції, підполковник Мирон Черничко розповів про роботу слідства, яке значно поповнилось молодими фахівцями.

Зараз в Іршавському відділі міліції працює 3 старших слідчих, 9 слідчих, інспектор слідства та помічник слідчого. Крім цього, у відділенні є заступник начальника слідства – це майор міліції Алла Пожарова, яка більше 16 років трудиться у відділенні слідства. Нею розслідуються кримінальні провадження, ведеться аналітична робота і надається реальна допомога слідчим. Вже більше року слідчі працюють за новим Кримінально-процесуальним кодексом. Кожен слідчий веде не менше 70-80 кримінальних проваджень одночасно.

– Мироне Васильовичу, розкажіть про слідчих, які вони зараз розслідують кримінальні провадження?

– Старший слідчий майор Тетяна Данканич – Палюх  розслідує кримінальне провадження, де четверо студентів із Рахівського, Хустського та Тячівського районів скоювали напередодні Великодніх свят крадіжки на території району. Хлопці скоїли 8 крадіжок із магазинів. Вони після себе залишали фактично пусті прилавки.

Ряд резонансних злочинів направлено до суду старшим слідчим, капітаном міліції Геннадієм Туріним, який розслідував крадіжки. Злочинці грабували магазини.

Старшим слідчим, ст. лейтенантом міліції Іваном Романом розслідувано багатоепізодне кримінальне провадження, де крадій скоїв 25 крадіжок на території району. Від нього потерпіли магазини сіл Білки, В.Раковець, Ільниця, м. Іршава. Крадій тривалий час переховувався від правоохоронців, але все ж таки його було затримано, і зараз він очікує на рішення суду.

– Нині є багато фактів хуліганства. Хто саме розслідує ці справи?

– Немає значення, хто розслідує, головне, щоб винний був покараний. До прикладу, слідчим Іваном Котубеєм проводилось багато розслідувань по фактах хуліганства. У с. Ільниця  молоді люди вчинили між собою бійку і пошкодили майно власника ресторану. Така ж аналогічна «хуліганка» була у кафе-барі «Нон-Стоп», де бешкетники й зараз продовжують з’ясовувати стосунки між собою, але вже у суді.

Нещодавно молодий слідчий Іван Білогорка розслідував кримінальне провадження теж по факту хуліганських дій у селі М. Раковець.

– Мироне Васильовичу, на території району працівниками міліції виявляються факти незаконного зберігання наркотиків, наразі проходить операція «Мак-2014». Розкажіть про хід розслідування цих кримінальних проваджень?

– Під час розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних із виявленням наркотиків, слідчому потрібно провести багато експертиз. Адже тільки після заключення фахівця особу, яка незаконно зберігала наркотичну речовину, можна притягнути до відповідальності. Наразі, такі провадження ведуть слідчі Іван Світлинець та  Віктор Газдик. Тим більше, протягом останнього тижня  Віктором Газдиком  було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань два факти  виявлення та вилучення у селах Білки та Лисичево рослини снодійного маку.

– Хто займається у Вас у відділенні розслідуваннями економічних злочинів?

– Для слідства завжди було пріоритетом розслідування економічних злочинів. На даний час цей напрямок роботи у слідстві веде Іван Бабинець.  Він розслідує всі кримінальні провадження, пов’язані з розкраданням державних коштів. До речі, слідчою Олесею Зейкан нещодавно закінчено розслідування по факту отримання одинокими матерями грошей на своїх малолітніх дітей. Вони подавали до соціальних служб документи, що є одинокими матерями, а насправді жили у цивільному шлюбі зі своїми чоловіками і використовували кошти для власних потреб.

– Ви казали, що у колективі є багато молодих фахівців. Що вони зараз розслідують?

– Вони стрімко влились у колектив. Це лейтенант міліції Михайло Меренич та прапорщик міліції Ярослав Матіко. Кожен із них, не зважаючи на стаж у слідстві, веде кримінальні провадження. Михайло Меренич розслідує крадіжки та різні суперечки з нанесенням одне одному тілесних ушкоджень. А Ярослав Матіко вже повинен закінчити кримінальне провадження, де жінка разом зі своїм співмешканцем у селі Ільниця скоювали крадіжки із підвальних приміщень вина та консервації.

Не можу не згадати інспектора слідчого відділення, лейтенанта міліції Василя Леньо та помічника слідчого, молодшого сержанта Валерію Фірка, які сумлінно виконують всі доручення слідчих, що стосуються супроводу кримінальних проваджень.

– Що би Ви хотіли побажати своїм підлеглим напередодні професійного свята?

– У першу чергу хочу подякувати всьому особовому складу слідства за сумлінне виконання професійних обов’язків. За те, що вони у будь-який час готові йти на допомогу людям. Кожному з них бажаю міцного здоров’я, витримки, спокійної служби, щирої поваги від людей, а головне – мирного неба і благополуччя у їхніх родинах.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС.

Ваш отзыв

Ваш коментар