- Нове життя - https://nz-ir.com -

ДО ВІДОМА

Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» внесено зміни, які набудуть чинності з 1 липня 2014 року .

Таким чином з 1 липня 2014 року:

Допомога при народженні дитини призначатиметься у розмірі 41280 гривень незалежно від кількості дітей в сім’ї. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами (860 грн.) у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України». На дітей, що народились до 30 червня 2014 року (включно), допомога буде призначатися та виплачуватися в старих розмірах.

Припиняється виплата  допомоги по догляду за дитиною до 3 років на другу та більше дитину та допомоги по догляду за дитиною до 3 років (по доходах). Допомога по догляду за дитиною до 3 років лише на першу дитину буде призначатися та виплачуватися в мінімальному розмірі (130 грн.) на дітей, які народилися до 30.06.2014 року (включно).

Відповідно до цього внесено й зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI. Платниками ЄСВ будуть особи, які доглядають за дитиною до досягнення нею трирічного віку та згідно із законом отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, та/або при народженні дитини. Таким чином, тим, хто з 1 липня 2014 року виходитиме у відпустку по догляду за дитиною до трьох років, цей період зараховуватимуть до страхового стажу.

В управлінні соціального захисту населення Іршавської районної державної адміністрації діє телефонна “гаряча лінія” 2-12-52.

В.Буркуш,

заступник начальника управління соціального захисту населення.