- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПРИСЛУХАЄМОСЯ ДО ДУМКИ ГРОМАДСЬКОСТІ

Жителів району турбують найрізноманітніші питання, які виникають у повсякденному житті до тих пір, доки громадськість буде активною, до того часу влада буде працювати для людей.

Зважаючи на це, районна рада опрацювала всі побажання громадськості, які надходили за останні декілька місяців і прийняла рішення – щочетверга проводити зустрічі із громадськими активістами, представниками усіх населених пунктів, які мають свої пропозиції і зауваження щодо покращення життєдіяльності району.

Проінформувати читачів про ці та інші питання районної влади наш кореспондент попросив в.п. голови районної ради Петра Добромільського.

– Найперше, − каже Петро Петрович, − просимо мешканців міста і сіл із проблемними питаннями звертатися також до депутатів районної ради. Будемо докладати усіх зусиль до того, щоб покращити роботу усіх галузей.

Зокрема, в медицині задля енергозбереження проводитиметься заміна вікон на центральному корпусі райлікарні по вул. Комарова. У катастрофічному стані санвузли. Йде пошук інвестора щодо придбання комп’ютерного томографа. Водночас вирішується питання, куди будуть спрямовані кошти від приватизації комунального майна – на будівництво патологоанатомічного відділення або закупівлі діагностичного обладнання для хірургії та травматології.

– А щодо освіти та резонансного питання літнього оздоровлення…

– На даний час вивчено та обговорено із директорами шкіл та батьківськими комітетами питання про організацію роботи пришкільних таборів із денним перебуванням дітей влітку 2014 року. Депутати ради і освітяни, і батьки зійшлися на думці, що краще за ці кошти придбати путівки дітям-сиротам, які потребують стаціонарного оздоровлення у таборі туристського активу учнів України в с. Осій. А це – 100 тис. грн..

700 тис. грн.. вирішено спрямувати на придбання інвентаря та обладнання – стільців і парт, які у вкрай незадовільному стані у школах району.

Щодо широкого залучення громадськості до обговорення районних проблем та пошуку шляхів їх вирішення, то прийнято рішення створити галузеві ради, до складу яких би ввійшли представники медицини, освіти, культури, фермерських господарств, а також  приватних підприємців, і спільно із громадськістю вирішувати проблемні питання.

У зв’язку з тим, що у населення виникає дуже багато юридичних проблем, вирішено відновити роботу, започаткованого мною у 2010 році, у населених пунктах  району виїзного громадського юридично-консультативного центру, який буде надавати людям юридичну допомогу.

Районна рада і надалі інформуватиме населення через районну газету «Нове життя», соцмережі, сайт про свою роботу і плани на майбутнє.

 

Розмову записав Василь ШКІРЯ.