Версія для друку Версія для друку

ОРГАНІЗАЦІЯ ГРОМАДСЬКИХ ТА ІНШИХ РОБІТ ТИМЧАСОВОГО ХАРАКТЕРУ

Залучення безробітних до тимчасової зайнятості вже тривалий час не втрачає своєї актуальності.

Постановою КМУ №175 від 20 березня 2013 року затверджено Порядок організації громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Фінансування організації громадських робіт, до яких залучаються зареєстровані безробітні, здійснюється рівними частинами пропорційно сумі витрат коштів місцевих бюджетів та  Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Протягом січня-травня 2014 року участь у громадських та тимчасових роботах взяли 64 особи з числа безробітних Іршавського районного центру зайнятості. Рівень виконання завдання програми зайнятості за цей період склав 108.5%.

Зокрема, 49 безробітних працювали на тимчасових роботах на підприємствах «Каштан», КП ДОТ «Зачарована долина», СФГ «КІМ», ФГ «Дешко», ТзОВ «Вітос», ТзОВ «Біемме-Україна», ТзОВ «Фортуна-Іршава» та у підприємців-фізичних осіб району: ФОП Барзун Віктор О., ФОП Коровський Михайло В., ФОП Красовська Ірина І., ФОП Щока Юрій Ю., ФОП Гозда Василь І., ФОП Чепа Сергій П., ФОП Брич Іван І., ФОП Веждел Ярослава Ю.

15 безробітних працювали на громадських роботах у сільських радах району, на що витрачено 20,2 тис. грн., з яких 10,1 тис. грн. – кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, а 12,4 тис. грн. − кошти  місцевих бюджетів. Найбільшого поширення громадські роботи набули в   Довжанській, Зарічанській та Броньківській сільських радах. Усього відпрацьовано 214 л/днів.

Районний центр зайнятості спільно з органами виконавчої влади та місцевого  самоврядування проводить роботу щодо збільшення обсягів коштів місцевих бюджетів для фінансування організації громадських робіт з благоустрою населених пунктів у 2014 році. З цією метою центр зайнятості в кінці 2013 року та повторно в поточному році на адресу міської та 25 сільських рад підготував і направив листи з проханням передбачити у  бюджетах кошти на організацію громадських робіт. У 2014 році проведено 2 наради з сільськими головами та 6 семінарів, в яких взяли участь 90 роботодавців.

Василь ТУРЯНИЦЯ,

начальник відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ

Ваш отзыв

Ваш коментар