- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПРАЦІВНИКАМИ КАРНОГО РОЗШУКУ ВИЯВЛЕНО У ОСОЇ ВИБУХІВКУ

Оперативні працівники карного розшуку райвідділу міліції проводили відпрацювання у селі Осій, де ними було отримано інформацію стосовно чоловіка, який зберігає у себе вдома вибухівку.

Працівники карного розшуку навідались до 47-річного чоловіка у село Осій. Інформація знайшла своє підтвердження.

У старому будинку, де вже був завалений дах у приймальній кімнаті, оперативники виявили та вилучили предмет циліндричної форми, зовні схожий на вибухівку, з якого виходили два металеві дроти.

Як пояснив сам чоловік, декілька років тому працюючи на шахті,  він приніс вибухівку додому і про неї забув, а тепер після завалу даху її знайшов.

Вилучену вибухівку направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС області.

Даний факт вилучення  внесено до Єдиного обліку, проводиться перевірка .

***

…вилучено

Кастет

Іршавські правоохоронці здійснюють посилені заходи безпеки задля забезпечення правопорядку. З огляду на складну ситуацію на Україні правоохоронці перевіряють усіх підозрілих осіб, аби запобігти скоєнню правопорушень та надзвичайних подій на території району.

Правоохоронцями райвідділу міліції було отримано інформацію, що  52-річний мешканець села Ільниця зберігає у себе вдома зброю.

На місце пригоди відразу виїхали співробітники райвідділу, які виявили та вилучили у мешканця села металевий предмет, зовні схожий на кастет.

У подальшому вилучений кастет  направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС області.

У багатьох громадян є переконання, що наявність холодної зброї у кишені дає перевагу перед пересічними громадянами. Однак носіння та виготовлення кастету як засобу для самозахисту, без передбачуваного законом дозволу заборонене. Наразі слідчим райвідділу Іваном Світлинцем відкрито кримінальне провадження, проводиться розслідування. Дії чоловіка підпадають під статтю 263 Кримінального Кодексу України (незаконне поводження з бойовими припасами або вибуховими речовинами), як повідомив т.в.о.начальника Іршавського райвідділу міліції Мирон Черничко.

Віта Горзов.

 Іршавський РВ УМВС