- Нове життя - https://nz-ir.com -

БЕЗ ПРАВА НА ПОМИЛКУ

Медпрацівники амбулаторії загальної практики с. Ч.Потік трудяться під керівництвом завідувача амбулаторії, сімейного лікаря вищої категорії Ганни Іванівни Баландіної. Колектив веде медичний нагляд за населенням трьох сіл: К.Мартинки, Ч.Потоку, Смологовиці в кількості 1739 осіб, в тому числі 1334 – дорослого, 410 – дитячого і 34 дітей до року. Радує те, що приріст населення збільшується з кожним роком, відсутня дитяча смертність, немає особливо небезпечних інфекцій, загальна смертність населення нижче середньорайонного.

Працювати доводиться багато. Окрім проведення лікувальних заходів, велика частина часу відводиться профілактичній роботі: це і контроль за повнотою флюорографічного обстеження населення, за проведення імунізації, робота з сім’ями, спостереження за диспансерними хворими, робота з багатодітними сім‘ями та соціально-вразливими верствами населення. Маючи стаж лікарської роботи більше 25 років (спочатку педіатром, потім сімейним лікарем), хочу сказати, що сама ідея спостереження за пацієнтами з моменту виношування в утробі матері і подальшого народження, позитивного ставлення є виправданою.  Приводячи на прийом  дитину, ми маємо можливість одночасно обстежити одного із батьків. Уточняємо особливості здоров‘я інших членів сім‘ї, вирішуємо проблемні питання. Зазвичай ментальність людей така, що коли нічого не болить, до лікаря вони не звертаються, але сформовані подвірні обходи по мікродільницях.

У нас на дільниці позитивні зміни у розумінні населенням необхідності  профілактичних оглядів. Люди починають розуміти, що хворобу легше попередити, аніж потім лікувати. Колись заледве переконували людей зробити флюорографічне обстеження, тепер більшість стали слідкувати за своїм здоров‘ям. Такі зміни тішать нас, адже з людиною, яка розуміє цінність здоров‘я і дбає про себе, медикам значно легше працювати. І не дивно, що від представників такої гуманної професії щоденно потребується вірність професійному обов‘язку, людська та професійна стійкість. Всіма цими якостями володіють, безперечно наші медичні працівники.

Труд людей в білих халатах – це високе служіння на благо народу. Вірність своїй справі, самовідданість, високий професіоналізм та милосердя – відмічені риси медпрацівника. Нелегким повсякденним трудом вони зберігають величезні цінності, подаровані людині – її життя та здоров‘я.

Вдячна, що працюю саме з таким дружнім колективом сімейних медсестер та молодшим персоналом, які підтримують мене. Хочеться відмітити лікаря стоматолога П.П. Горзова, сімейних медсестер дільниці Т.В. Мигович, М.І. Глеба, А.Ф. Чонка, М.І. Золтан, С.М. Маргіта, Н.І. Білак, завідувача ФАПом М.В. Щока, молодших медсестер М.А. Юска, М.І. Скуба, а також із АЗП-СМ с. Підгірне,  де є сумісником О.М. Цільо, О.В. Сухан, Н.Ф. Маргіта, Н.І. Глеба, В.В. Котубей, молодшого персоналу В.М. Маргіта, В.І. Капітан.

Не можна не згадати ветеранів-медиків, які на даний час знаходяться на заслуженому відпочинку, а саме: Г.І. Глеба, М.І. Варваринець, М.В. Пензеник, М.В. Демчик, С.І. Лутак, М.І. Синетар, Н.І. Плиска, М.І. Ян, М.В. Сухан, О.Ю.Ільницька, М.І. Синошин, В.Д. Варваринець, І.В. Сухан та молодші медичні сестри М.І. Чонка.

Велика вам вдячність за вашу людяність, душевність. Без вашої допомоги в буденному житті обійтися неможливо. Будучи на заслуженому відпочинку, ви допомагаєте при можливості людям. І це все оцінюється дуже високо. Нехай кожна мить життя дарує свою неповторність! Зі святом вас! Щастя вам і здоров‘я. Нехай Господь Бог дарує вам і вашим сім‘ям многая і благая літ.

Ганна  БАЛАНДІНА,

завідувач АЗП-СМ.