Версія для друку Версія для друку

НАШІ ПРОБЛЕМИ – НАМ І ВИРІШУВАТИ

Кращі представники Лисичівської громади не тільки проявили  хорошу ініціативу, але й у найкоротші строки реалізували її. Цїєї весни  жителі села кілька разів  намагалися  власноручно  провести ямковий ремонт своїх вулиць. В цьому їм серйозну допомогу надали  керівники  підприємств –  Ено-Довге ЛТД та ДП “Довжанське лісомисливське господарство”. Проте  перший млинець, як то кажуть, виявився  глевким. Одначе руки не опустили: працівники місцевого лісництва – лісничий В.І Продан – зібрали 1200 гривень для придбання цементу; працівники  сільської ради за 1 тисячу гривень закупили гравій. Маючи за приклад організовану ініціативу, до цієї спільної благородної справи  безпосередньо долучилися і окремі сільські жителі. Так, І. Ю. Костраба також виділив особистих триста гривень  та надав  для роботи власну бетономішалку.

За кілька днів роботи  головна лисичівська  вулиця  перетворилася  із “поїденої” асфальтівки  у рівну асфальто-бетонку. Зібраних коштів і будівельних матеріалів  вистачило, щоб залатати трохи більше кілометра вулиці.

Як повідомив редакцію сільський голова Я.В.Пальок, у жителів цього гірського населеного пункту, з ініціативи яких проведена така важлива громадсько-господарська акція, є всі передумови, що така добра  справа знайде своє логічне продовження. Переважна більшість земляків  її схвально  сприйняли.

Громада здатна самоорганізуватися для розв’язання наболілих проблем населеного пункту: вміє вишукувати фінансовий і трудовий ресурси, нехай і в такий – не надто вже досконалий спосіб, але намагається зробити своє середовище більш комфортним, цивілізованим.

Це не єдиний подібний випадок у районі і не єдиновірний метод, хоча досвід позитивний.

Нехай і в такій специфічній формі, але наші верховинці демонструють  свої  потенційні  можливості у децентралізації  влади,  повноважень і фінансових ресурсів.

Михайло ІСАК

Ваш отзыв

Ваш коментар