Версія для друку Версія для друку

ЩОДО НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ ЧЕРЕЗ ВІДДІЛЕННЯ УКРПОШТИ

З 1 листопада 2013 року громадяни користаються послугами Державної реєстраційної служби України, звернувшись до найближчого відділення УДППЗ «Укрпошта».

Це стало можливим завдяки реалізації програми «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту», чому передувало підписання Меморандуму про взаємне співробітництво у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг між Державною реєстраційною службою України та Українським державним підприємством поштового зв’язку «Укрпошта» та затвердження Регламенту взаємодії Державної реєстраційної служби України та Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» щодо забезпечення спрощеного доступу до адміністративних послуг.

Тепер у відділеннях УДППЗ «Укрпошта» громадяни можуть отримати необхідну інформацію про послуги Укрдержреєстру, оформити необхідний пакет документів, надіслати його до реєстраційної служби.

Заповнюючи заяву, громадянин зазначає, яким чином він хоче отримати відповідь: кур’єрською доставкою, поштою або безпосередньо в реєстраційній службі.

В уряді є чіткий намір полегшити доступ населення і підприємств до адміністративних послуг на території всієї України. Так, з 1 листопада 2013 року громадяни України можуть отримувати адміністративні послуги, які надає Державна реєстраційна служба, через будь-яке відділення «Укрпошти».

Завдяки розгалуженій мережі «Укрпошти», що нараховує близько 14 тис. відділень, кожен охочий може скористатися популярними послугами Укрдержреєстру. Тобто, жителям віддалених селищ не потрібно їхати у райцентри.

Таким чином, навіть жителі невеликих сіл зможуть у спрощеному режимі отримувати доступ до адміністративних послуг.

Тепер кожен громадянин може прийти у відділення «Укрпошти», які є в кожному селі, і отримати всю необхідну інформацію та консультацію з адмінпослуг. Крім того, вони також можуть оформити пакет документів на отримання адміністративних послуг і відправити його в службу єдиного вікна. Потім, також поштою, отримати результат.

Нагадаємо, що вже з 1 листопада у відділеннях «Укрпошти» можна отримати доступ до послуг, які раніше споживач міг отримати тільки в Укрдержреєстрі.

Українці зможуть через пошту отримати найпоширеніші види адміністративних послуг. Серед них – державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців, проставлення апостиля на офіційних документах, отримання витягів з Державного реєстру прав на нерухоме майно та з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

 

Н. Микита,

начальник відділу ДРАЦС реєстраційної служби.

Ваш отзыв

Ваш коментар