- Нове життя - https://nz-ir.com -

ТИХ ДНІВ НЕ ЗМОВКНЕ СЛАВА

Майже шістдесят дев’ять мирних весен зустрічав наш народ, святкуючи Велику Перемогу. За плином літ ми   навіть припустити не могли про те, що наш народ, наша Вітчизна відчує біль і тривогу за наше мирне майбутнє. Щиро віримо та маємо велику надію  на те, що всі події, які відбуваються сьогодні, вирішаться мирним шляхом, і наша країна зможе жити вільно і щасливо.

Біля сільської ради зібралося багато ільничан та представників майже всіх установ, організацій та підприємств села, які прийшли вшанувати пам’ять ветеранів Великої Вітчизняної війни. Більше шістдесяти односельчан,  захищали нашу Вітчизну, а  69-у весну Перемоги  зустрічають сьогодні тільки семеро – М. Д. Стельмах, І. В. Попович, Ю.Ю. Роман, М.Д. Жидик, І.А. Скраль, В.І. Удут,  але, на жаль,  на мітинг змогли прийти тільки двоє. В актовому залі сільської ради учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. привітали ветеранів квітами, а сільський голова В. А. Симканинець вручив  грошові премії.

Учасники акції вишикувались в колону для урочистої ходи – покладання вінків та квітів до пам’ятника воїнів-визволителів. Її очолили допризовники    Ільницької          ЗОШ І-ІІІ ст.,  за ними Гірлянду Слави несли випускники Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею. Всі  разом пройшли до пам’ятника, де і було розпочато мітинг.

Під урочисто-траурну мелодію «Степом,  степом» ільничани поклали  вінки та квіти до підніжжя пам’ятника.    Виступаючі  на мітингу вітали ветеранів  з Днем Перемоги,  бажали всім мирного неба, злагоди, благополуччя, здоров’я та  довгих років щасливого життя. Сільський голова сказав:  «Нехай подвиг наших дідів  назавжди  залишиться у нашій пам’яті. Доземно вклонімося нині живим, хто проніс через війну любов до своєї  Батьківщини, бажання бачити її квітучою та заможною». Учасник бойових дій В.С. Новіков та ветеран війни М.Д. Стельмах подякували всім, хто пам’ятає односельчан  і  їх подвиги та запросили вшанувати пам’ять про них   хвилиною мовчання.

Священнослужителі Свято-Покровської церкви віслужили панахиду за всіма полеглими у Великій Вітчизняній війні та тими, що вже в мирний час не дожили до сьогодення.

  

Наталія Варваринець,

 директор БК «Шахтар».