- Нове життя - https://nz-ir.com -

ДОБРЕ СЕРЦЕ ДЕПУТАТА

Депутат районної ради Петро Король уже багато років працює радником голови районної ради. Коло обов’язків у нього дуже обширне, але Петро Васильович добровільно взяв на себе ще одну дуже відповідальну справу – допомагає інвалідам та хворим. Він налагодив добрі зв’язки з Мукачівським військовим госпіталем, і там тепер існує своєрідна квота для жителів Іршавщини. А для інвалідів району він, – як батько рідний.

П.В.Король налагодив добрі стосунки із всіма благодійними організаціями та фондами області, й через нього інвалідні візки та іншу допомогу вже одержали біля 300 жителів району.

Дуже вдячна П.В.Королю сім’я Тернинків із Вільхівки. Єдиний їх син Володимир, внаслідок травми, став інвалідом. Довгі роки був прикований до ліжка, майже не виходив із хати. Та коли за справу взявся Петро Король, Володя отримав інвалідний візок із електричним приводом. Найбільшою його мрією було побувати біля церкви на Великдень, на освячення Пасхи. І ця мрія юнака збулася завдяки П.В.Королю.

А недавно депутат дізнався, що новий візок потрібен 16-річному Степану Добрі з Імстичова. Він – інвалід першої групи з дитинства, хворіє на церебральний параліч. Пройшло кілька тижнів, і Петро Васильович вручив новеньку коляску батькам Степана Марії Степанівні та Михайлу Степановичу.

Хлопець дуже зрадів подарункові. Через тяжку недугу розмовляє він дуже слабо, й розуміють його тільки рідні, але він разом із 81-річним дідусем Степаном щиро помолився за тих, хто посприяв хоч малій розраді в його складному житті.

Побільше б нам таких депутатів, як П.В.Король, котрі працюють не на себе, а на суспільство, на добро і благодать!

Михайло Ціцак,

фото автора.