- Нове життя - https://nz-ir.com -

ВИЯВИЛИ СИЛЬНІШОГО

Цьогорічний чемпіонат Закарпатської області з шашок-64 люб’язно прийняло Виноградове, яке в останні роки активно проявляється в шашковому житті області і в цьому плані є явним лідером. Господарі,  на чолі з добре відомим в області меценатом Євгеном Яриною, вкотре підтвердили високий організаторський клас.  Їхні старання створили приємну атмосферу, яка сприяла прояву найкращих спортивних і просто людських якостей учасників змагань.

Чемпіонське звання виборов Володимир Шопа (с. Лавки Мукачівського району).  На другому місці – Георгій Плавайко  (с. Шенборг Мукачівського району). Представник Сваляви Карло Улман посів третє місце.

Юні, яких зібралося майже стільки, як і дорослих (що, звичайно, радує), мали свій власний чемпіонат. Швейцарська система у 8 турів, як і в дорослих, мала виявити серед них найкращих. Незважаючи на вік учасників, боротьба за перше місце велася по-дорослому серйозно. Чемпіонське звання виборов найдосвідченіший Сергій Скоблей, який в жорсткій боротьбі доказав, що на даний час він лідер серед юних.  Друге місце дісталося Миколі Нікітіну. Він теж не програв нікому, але очковий баланс в нього менший. Обидва, а також Евеліна Денисова, яка показала найкращий результат серед дівчат, – представники шахово-шашкового клубу «Вікторія» Іршавського районного будинку дитячої творчості. На третьому місці – представник Виноградова Василь Анталик, який явно прогресує.

В юних учасників залишилася приємна згадка  і багато позитивних емоцій про Виноградівський турнір. Дуже хотілося їм ще і подивитися місцеві пам’ятки, але на це не було часу. Така вже доля спортсменів, для успішних виступів потрібно чимось жертвувати. А оглядові екскурсії – це вже іншим разом.

 Анатолій Вайда.