- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПОВЕРНУВСЯ ІЗ СРІБЛОМ

З 22 по 26 квітня в місті Коломия Івано-Франківської області проходив чемпіонат України серед юніорів ( до 20 років). Срібним призером цих змагань став вихованець Іршавської ДЮСШ «Колос», майстер спорту Віталій Глушко.

Віталій у своєму виступі підняв 107 кг в ривку та 130 в поштовху, що в сумі цього двоборства вийшло 237 кг. Його суперник теж показав ці результати, проте маючи меншу вагу, на 50 кг, виборов чемпіонство.

На ці змагання Віталій приїжджав фаворитом, адже в цьому році він здобув кубок України у Вінниці. Впевнений в перемозі Віталія був і його тренер Микола Авраменко з Луцька, де він навчається.

До речі, пильність лучан, які виводили  Віталія Глушка на поміст,  похитнув той факт, що чемпіон цих змагань замовив в першому підході на ривок 93 кг, а почав з 103 кг. Та «осічка»  у Віталія була в другому підході ‒ 130 кг, на підняту і зафіксовану вагу, судді не зарахували в третьому підході. Атлет з Львівщини показав такі ж результати, але в меншій ваговій категорії.

За результатами цих змагань, хоч Віталій і не виграв їх, та  включений в збірну команду України серед юніорів  і 20 червня візьме участь в чемпіонаті світу в м.Казань  республіки Татарстан.

Юрій Світлик,

тренер ДЮСШ «Колос».