Версія для друку Версія для друку

ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ КНИГИ В ІРШАВСЬКІЙ ГІМНАЗІЇ

Традицією стало щорічне проведення в бібліотеці Іршавської гімназії Всеураїнського тижня дитячої та юнацької книги, який цього року пройшов з 31 березня по 04 квітня під гаслом «Дитина читає, держава дбає, Україна процвітає».

Цьогорічний Тиждень дитячої та юнацької книги був неймовірно насиченим та приніс багато сюрпризів. Тиждень відкрили учні Мейсарош Євгенія та Ізай Вероніка інформацією про те, як до людей прийшла книга, а також були організовані екскурсія в РЦДБ  для учнів 1 класу (5 клас ЗОШ) «Мандрівка книжковою країною», для учнів початкової школи – перегляд мультфільмів «Подорож в країну Мульті – Пульті», конкурс малюнків «Герої казок», конкурс на знання афоризмів про книгу, конкурс « Найактивніший читач бібліотеки», протягом тижня у бібліотеці діяла виставка «Кожна книга – це країна», була організована зустріч з працівниками РЦДБ  Жабко О.І.,    Ваш М.В., які підготували для гімназистів презентацію «Історія виникнення книги», вихователь ГПД Петрішко Н.В. провела з учнями 3-4 класів ЗОШ цікаву вікторину «У світі казки», а на завершення тижня учні 3(7) класу гімназії показали учням початкової школи повчальне «Свято книги» та провели рейд-перевірку зі збереження підручників «Книга – твоє лице!». Але найцікавішим цього тижня для гімназистів були зустрічі з настоятелем греко-католицького Петро-Павлівського храму о.Василієм Петечуком.

Тиждень дитячої та юнацької книги – це відкриття нових імен в літературі, вшанування митців, ювілярів, спілкування читачів з цікавими людьми – письменниками, художниками, священнослужителями тощо.

У цьому році Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги мав на меті не тільки залучити учнів до невичерпних джерел знань, а й перетворити бібліотеку в справжній храм Книги, в якому кожний читач відчуває себе бажаним гостем.

І. Артиш,

педагог- організатор

Ваш отзыв

Ваш коментар