Версія для друку Версія для друку

ПРО ПОРЯДОК, НАРКОМАНІЮ І СІЛЬСЬКИХ «ШУМАХЕРІВ»

Начальник Іршавського райвідділу міліції, підполковник Микола Куриця  зустрівся відразу із мешканцями трьох населених пунктів. Такі заходи допомагають громадянам бути в курсі усіх подій, і не тільки в їх населених пунктах, але і в районі в цілому.

Населені пункти Доробратово, Арданово та Негрово за кількістю населення та територією невеликі. Із початком весняно-польових робіт майже переважна більшість селян працює на своїх земельних ділянках.

На зустріч із начальником райвідділу міліції Миколою Курицею було запрошено сільських голів Ірину Ваш, Василя Данканича, Михайла Станинця, сільських депутатів, активістів та приватних підприємців.

Микола Миколайович розповів присутнім  про стан правопорядку в районі, більш детально зупинився на криміногенній ситуації  у населених пунктах, де проходила зустріч. Ці села у криміногенному плані спокійні, однак інколи трапляються дрібні крадіжки, хуліганства. Нещодавно за проханням одного із сільських голів у Доробратові та Негрові було призначено нового дільничного інспектора,  старшого лейтенанта міліції Івана Ільтя. Такому призначенню посприяло те, що дільничний інспектор проживає у селі Доробратово і добре орієнтується у сільській місцевості, а найголовніше – мешканці села  його підтримують і при необхідності надають допомогу.

Під час зустрічі Микола Куриця   акцентував увагу присутніх на проведенні правоохоронцями  місячника добровільної здачі зброї. Він закликав громадян при наявності незаконної зброї «на руках» прийти до райвідділу і в  добровільному порядку її здати. При бажанні кожен зможе її зареєструвати у порядку,  встановленому законом.

Далі мала слово сільський голова Ірина Ваш. Вона порушила питання наркоманії серед сільської молоді. Звернулася до начальника райвідділу із проханням провести у школі заходи для учнів про негативний вплив наркотиків на організм людини. Депутат сільради підтримав прохання сільського голови і попросив, щоб  працівники державтоінспекції частіше проводили у селі  рейди, бо сільські «шумахери» не їздять, а «літають» по селу.

Також сільський актив порушив питання відносно громадського формування, яке вже більше десяти років як організовано. Однак дієвої роботи їх сільська громада не відчуває. Цю тему продовжив Микола Куриця, який попросив переглянути їх склад і включити до цього громадського формування громадян, які дійсно хочуть співпрацювати із міліцією і зацікавлені у правопорядку в селі.

Крім цього, Микола Миколайович звернувся до селян за допомогою. Минулого року між селами Арданово та Доробратово, у струмочку,  працівниками міліції було виявлено фрагменти скелетованого трупу людини,  особа якої на даний час не встановлена. А тому, якщо мешканцям села щось відомо з цього приводу, попросив повідомити на «102» або йому особисто.

На закінчення сільські голови подякували начальнику райвідділу Миколі Куриці за змістовну зустріч. Після цього у центрі села він спілкувався із місцевими селянами, довідувався про тутешнє життя.

Віта Горзов,

 Іршавський РВ УМВС.

Ваш отзыв

Ваш коментар