Версія для друку Версія для друку

МАЛЬОВНИЧЕ І СПІВОЧЕ СЕЛО МІДЯНИЦЯ

Село Мідяниця. Іноді дехто з жителів Іршавщини запитує: «а де це?». А це там,  де ви вперше  побували  б і вам би захотілося там бути і бути.  Мальовничі краєвиди, благодатна тиша і спокій без гамірності й суєти цивілізації, хоча відстань до дороги-траси  й невеличка, хатинки-будинки від діда-прадіда – невисокі, маленькі з «турнацами» до мальовничих сучасних.

Село маленьке невеличке, жителів, звісно, теж небагато. Таке враження, наче це одна велика багатолюдна хата. Із своїм укладом, звичаями, правилами життя-буття і живуть собі,як і всі люди на землі: весною саджають городину, влітку обкопують і доглядають, відпочивають у тіньочку під розлогими яблуньками, черешеньками, осінню все до комори, а там уже і празники –  Михайля і Різдво Христове. День за днем, рік за роком. Люди народжуються і вмирають. А життя продовжується.

Коли ж випадає вільна година і в сільському клубі проходитиме культурно-мистецький захід,  жителі села неодмінно підтримують виступаючих своєю присутністю і, звичайно, бурхливими аплодисментами.

Зовсім недавно в сільський заклад культури прийшла працювати завклубом Мирослава Іванівна Шанта. Її ініціативність, енергійність, комунікабельність  не забарилися з позитивними результатами у роботі. А присутність на заході сільського голови Михайла Михайловича Станинця є прямим свідченням його особистої зацікавленості в покращенні роботи сільського клубу.

Око присутніх милувала виставка робіт сільських майстрів з вишивки, бондарства, малярства, в’язання крючком та інших жанрів декоративно-прикладного мистецтва.

Учасники  та учасниці звітного концерту Маша Садварі, Наталія Алмаші, Юрій Фельцан, Оксана Глушко, Софія Варга, Віктор Мудранинець, Наталія Дорчинець, Ігор Шанта, Іван Садварі, Іван Казієв своїми виступами створили у залі  хороший настрій глядачам та проявили неабиякі здібності до акторства і співу. Слово за словом, віршик за віршиком про красу нашого краю, про шану до батьків, про рідну матусю чарували присутніх своїм виконанням діточки-квіточки  – учасники драматичного гуртка.

Юрій Мельник,

методист Іршавського РБК

Ваш отзыв

Ваш коментар