- Нове життя - https://nz-ir.com -

ВЛАДА ЗУСТРІЛАСЯ ІЗ ДУХОВЕНСТВОМ РАЙОНУ

Голова районної ради Іван Савко та його заступник Петро Добромільський провели зустріч із православним духовенством. Мова йшла про оплату релігійними громадами за використання природного газу. Викликано це тим, що в окремих районах Закарпаття церква сплачує за голубе паливо на рівні підприємства. На щастя, у нашому районі усе проводиться згідно законодавства, порушень як таких нема.

Порушили священики і проблему кладовищ. Є випадки, коли вони знаходяться у занедбаному стані. У вирішення цієї проблеми мали б втрутитися сільські голови. Турбує священиків і проблема заробітчанства. Чимало молодих людей не можуть знайти роботу вдома, а змушені виїжджати за межі України. Тут усе впирається в інвесторів. Зокрема, на початку року запрацювало підприємство «Берег – Кабель ГмБХ». До кінця року тут намічено працевлаштувати до 300 чоловік.

Зокрема, серед священослужителів виступили благочинний району Георгій Чулей, настоятель Свято-Іллінського храму м. Іршава Михаїл Юрина, настоятель Петро-Павлівського храму м. Іршава Василь Ігнат, настоятель Свято-Троїцького храму Колодного Віталій Бокотей, протоієрей, настоятель Свято-Михайлівського храму с. Брід Василій Данча та ін.

 

Василь ШКІРЯ.