- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЗА ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ

Днями заступник  голови райдержадміністрації Іван Завидняк провів нараду з керівниками установ, організацій та підприємств. Мова йшла про проведення безстрокової акції “Закарпаттю − чисте довкілля”.

− Протягом часу, який вона триватиме, − зазначив  Іван Іванович, − слід привести у належний стан населені пункти району та прилеглі до них території, пам’ятники, обеліски, огорожі. Необхідно ліквідувати стихійні і привести в належний стан діючі сміттєзвалища, узбіччя та кювети автомобільних доріг, прибережних захисних смуг річок і потічків у межах володінь особистих дворогосподарств. Водночас потрібно оновити надписи найменувань населених пунктів, вулиць, площ, адміністративних будівель, вивісок, дорожніх знаків  відповідно до законодавства України.

До тих, хто не дбатиме про чистоту і порядок, прийматимуться заходи згідно вимог Законів України “Про благоустрій населених пунктів” і “Про відходи”.

До проведення акції повинні залучитися й громадські організації, а також небайдужі мешканці населених пунктів. Довкілля воістину повинно бути чистим.

Напередодні вирішено встановити єдиний санітарний день з очищення території району − п’ятницю.

Василь ШКІРЯ.