Версія для друку Версія для друку

ПРИРОДООХОРОННА АКЦІЯ “ГОДІВНИЧКА”

Протягом зимових та весняних місяців члени шкільного лісництва “Дубок” Смологовицької ЗОШ І-ІІ ступенів  кожного року проводять традиційну акцію “Годівничка”. Мета її − виховання цілісного ставлення до біорізноманіття, проведення широкої просвітницької роботи та пратичних дій з охорони та збереження орнітофауни нашого краю.

Радою шкільного лісництва “Дубок”  разом із керівником М.Ю. Пинзеник  намітили заходи щодо проведення акції у шкільному музеї “Природи і краєзнавства” на зупинці “Пернаті друзі” оформили інформаційний куток. Тут розмістили матеріали про зимуючих пташок краю, правила виготовлення годівничок та їх типи, вказано різноманітність кормів для підгодівлі зимуючих птахів.

На першому етапі акції провели конференцію “Птахи − наші друзі” , в якій взяли участь і працівники Великодільського лісництва.  Між учнями школи пройшов конкурс на кращий вірш, малюнок, вишивку, легенду про птахів. Найбільш активними були учні 1-4 класів та члени 2 обходу. Свої спостереження про зимуючих птахів у вигляді дослідницької роботи  оформили члени 1 обходу.

Учні  провели зимовий облік птахів, під час якого спостерігали за ними і виявили, що найбільше їх було  на території  школи , бо тут  знаходилося найбільше годівничок. Зараз триває ІІ етап акції вивчення, спостереження та облік птахів, що повертаються до нас.

Ця акція розширить і закріпить знання учнів про  птахів, виховуючи в них допитливість, цікавість та збереже бережливе ставлення до пернатих друзів.

Наталія ГЛЕБА,

заступник директора з навчально-виховної роботи Смологовицької ЗОШ І-ІІ ступенів.

Ваш отзыв

Ваш коментар