Версія для друку Версія для друку

«МИ ЧУЄМО ТЕБЕ, КОБЗАРЮ, КРІЗЬ СТОЛІТТЯ»

Щовесни, коли тануть сніги,

На рясті засяє веселка,

Повні сил й живої снаги

Ми вшановуємо пам’ять Шевченка.

9-10- березня – день народження і день смерті поета, а між ними – ціле людське життя. Недовге життя…

Такими чудовими рядками розпочали свято в будинку культури с.Довге, ведучими якого були Дарина Маланка та Ванесса Квак.

Учні 4-х та 6-8 класів Довжанської ЗОШ І-ІІІ ступенів декламували вірші великого поета, розігрували сценки із життя Кобзаря та розповідали про важку долю письменника, яка не могла перетворити в іржу золото його душі, стерти його любов до людей, до України.

Багато віршів Шевченка стали народними піснями, які чудово звучали з вуст учасників художньої самодіяльності будинку культури (керівник О.Ю.Кукла) та гостей свята (музичний супровід М.Д.Паради).

Свято була багате на декламування віршів, милозвучну пісню та на перегляд слайдів.

Журі в складі члена Національної спілки письменників України В.Кузана, вихователя ДНЗ №2 С.Попик та церковного паломника В. Кукли відібрали найкращих читців художнього слова та нагородили їх грамотами та цінними подарунками.

У віковій категорії 8-10 років І місце зайняла Олександра Клованич, ІІ – Роман Фечка, ІІІ – Євгенія Лимарь, у 10-15 років  – І місце посіла Дарина Маланка, ІІ – Вікторія Трикур, а ІІІ сходинку посіла Людмила Ковач.

Книжкову виставку «Шевченківські думки, переживуть віки» оформила зав.бібліотекою О.Кришеник. У декоративно-прикладному та образотворчому мистецтві допомагала Тетяна Ковач. А організаторами свята стали працівники будинку культури О.Кукла та О.Кришеник.

Марія ІГНАТКО.

Ваш отзыв

Ваш коментар