- Нове життя - https://nz-ir.com -

УЧНІВСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ – ШЛЯХ МОЛОДІ ДО ЗГУРТУВАННЯ

Де дитина вчиться читати, рахувати і навіть товаришувати? Там, де кожне слово вчителів щедре, любляче, відкрите, там, де спів дзвоника скликає учнів на урок до світлих, просторих класних кімнат, там, де завжди тепло і затишно, надійно і спокійно.

Мені подобається навчатися в Білківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Адже це не тільки навчання, а шлях до більш дорослого, складного життя.

Наша школа не така, як інші. Завжди і в усьому вона перша, славиться своїми вчителями, учнями, та найголовнішою перевагою храму знань є активне учнівське самоврядування. Адже завдяки роботі членів шкільного парламенту проходить організація дозвілля учнів: підготовка і проведення конкурсів, творчих свят, змагань, тренінгів, екскурсій; проведення загальношкільних лінійок, зборів, конференцій; організація волонтерського руху.

На сьогодні в школі вже напрацьована певна система позаурочної виховної роботи, у якій велике місце приділяється традиційним заходам: святу Першого дзвоника, Дню вчителя, новорічним святам, святам, присвяченим Дню захисників Вітчизни, 8 Березня, Дню Перемоги. Крім того, традиційними стали акції «Милосердя» (допомога дітям з дитячих будинків-інтернатів, малозабезпеченим сім’ям, ветеранам Великої Вітчизняної війни, ветеранам праці).

Слід зауважити, що метою роботи учнівського самоврядування є згуртування молоді на корисні, добрі справи, виховання в них кращих рис громадянина України, захист їх прав, інтересів, сприяння життя учнів тому, щоб було насиченим і цікавим.

Сьогодні національно-патріотичне виховання молоді є найголовнішим пріоритетом молодіжної політики в Україні. Тому головним завданням виховної системи школи є формування патріотичних почуттів у школярів,готовності до трудового та героїчного подвигу в ім’я процвітання Української держави.

Саме по цьому напряму проводиться велика, змістовна робота. І головне – ініціатива виходить від самих школярів. Зокрема, учнями школи було організовано виховний захід, присвячений подвигу героїв під Крутами у боротьбі за державну незалежність України у 1917 ‒ 1920 роках.

Тільки в цьому навчальному році ми провели екскурсії до історико-краєзнавчого музею міста Іршави та виховні години національно-патріотичного спрямування. До річниці виведення військ із Афганістану було проведено зустріч з воїнам-афганцями. Одинадцятикласники організували конференцію «Афганістан як ниюча рана», де за допомогою поезій та пісні донесли до присутніх, що війна – це безумство, невиправдана жорстокість.

Наші учні не залишаються осторонь від нещодавніх подій. З метою вшанування пам’яті загиблих під час мирних акцій протесту в Україні було проведено загальношкільну лінійку та реквієм «Дорога пам’яті «Небесної сотні».

Життя Білківської школи вирує, іде в ногу з часом. Адже тут виховуються справжні патріоти України, свідомі громадяни своєї держави.

 

Петро ЕНЕДІ,

 учень 10-А класу Білківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.