- Нове життя - https://nz-ir.com -

НА ІРШАВЩИНІ ЧОЛОВІК ПОВЕРТАЮЧИ БОРГ МАЄ ПРОБЛЕМИ ІЗ ЗАКОНОМ

До чергової частини Іршавського районного відділу міліції надійшло повідомлення від мешканки села Великий Раковець, що із її помешкання невідома особа викрала телевізор та мобільний телефон.

На місце події відразу виїхали працівники  слідчо-оперативної групи. Оглянувши місце події, у будинку працівниками міліції не було виявлено ніяких слідів зламу.

Опитавши потерпілих, сусідів, стало відомо, що сторонніх осіб чи гостей у селі ніхто не бачив.

Однак оперуповноважений карного розшуку Степан Вовканич, поспілкувавшись із господаркою, відчув відразу, щось підозріле між сусідськими взаємовідносинами. Жінка почала у крадіжці підозрювати свого недалекого сусіда.

Правоохоронці, отримавши цю інформацію, відразу пішли до сусіда, який побачивши гостей, помітно занервував. Спочатку чоловік скаржився, що дочка сусідки, ще весною 2005 року від нього позичила 100 доларів США, і борг ще до цього часу не повернула. Вона від нього переховувалась, обіцяла, що все поверне, але тільки у 2011році йому дала 280 гривень, а залишок у сумі 600 грн обіцяла потім. Він неодноразово до неї звертався стосовсно боргу, але жінка повертати гроші не планувала, оскільки ніде не працювала і грошей не мала.

Після цієї відвертої  розмови правоохоронці запідозрили у скоєнні крадіжки сусіда, якого запросили до райвідділу.

Як вже було з’ясовано слідчим Олесею Зейкан, що борг чоловікові не давав спокою. У подальшому у нього виник план піти до боржниці додому і забрати будь-яку річ із будинку, щоб її змусити прийти до нього додому і повернути гроші.  Протягом дня він знаходився вдома, а під вечір  пішов до сусідки. Чоловік до її дворогосподарства зайшов без перешкод: двері на літній кухні були відчинені, а у приміщенні нікого не було. Перше, що кинулось йому в очі, на тумбочці телевізор та мобільний телефон. Це все чоловік забрав і відніс додому в гараж, а далі вже приїхали працівники міліції і вилучили  як речові докази.

На разі слідчим Іршавського райвідділу, майором міліції Олесею Зейкан відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 162 Кримінального кодексу України  (Порушення недоторканості житла) – карається штрафом від п»ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, та ст.356 Кримінального кодексу України (Самоуправство) – карається штрафом до п’ятдесяти неоподаткованим мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців. Таким чином, чоловік, повертаючи свої ж зароблені гроші, має проблеми із законом і йому доведеться сплачувати чималий штраф. Даючи гроші у борг, він не врахував платоспроможність та добросовісність позичальника.

Віта Горзов,

Іршавський РВ УМВС