- Нове життя - https://nz-ir.com -

ІРШАВЩИНА ПОКАЗАЛА ЯСКРАВИЙ ПРИКЛАД, ЯК ТРЕБА БОРОТИСЯ ЗА СВОЮ СВОБОДУ

20 лютого 2014 року екстрена позачергова сесія районної ради, яка мала розглянути питання про суспільно-політичну ситуацію в Україні і призначена на 15 годину, завершилася далеко за північ.

На засідання з’явилися 38 депутатів, одні прийшли самі, а за іншими активісти йшли додому.

Народні обранці за участі широкого громадського активу Іршавщини (на площі перед адмінбудівлею та у сесійній залі зібралися більше півтисячі активістів з усіх куточків району) рішуче засудили дії центральної влади, направлені на жахливе у своїй цинічності, криваве придушення мирних акцій протесту на головній площі столиці та по всій Україні, закликали Верховну Раду негайно призначити позачергові президентські та парламентські вибори. У відповідь на суспільний виклик присутні депутати взяли на себе відповідальність за ситуацію в районі та почали створення місцевого штабу допомоги Євромайдану. Відповідну резолюцію озвучив депутат Петро Станко.

Наступним питанням порядку денного народні обранці розглянули політичну відповідальність голови районної ради. У процесі обговорення даного питання депутати принесли особисту заяву Станіслава Сухана про складення з себе повноважень голови райради. Депутати заяву підтримали одноголосно. Тому по даному питанню депутати голосували двічі: спочатку по процедурі відкритого волевиявлення прийняли відставку одноголосно, а потім ще на вимогу громадських активістів провели таємне голосування про зняття з посади голови районної ради (36 – «за», двоє утрималися).

Згідно закону виконання обов’язків голови районної ради доручено заступнику Петру Добромільському, що було підтримано одноголосно.

Депутатський корпус також висловив недовіру голові Іршавської РДА Ковбаску В.В. і прийняв рішення про заборону діяльності на території Іршавського району Партії регіонів та Комуністичної партії України.

На вимогу присутніх на сесії громадських активістів, публікуємо список депутатів які не з’явилися на сесію: В.Ю. Воробок (колишня фракція Партії регіонів, с.Лисичево); І.С Добра (колишня фракція Партії регіонів, с.Імстичево); Ф.І. Жидик (колишня фракція Партії регіонів, с.Осій); І.І. Завидняк (колишня фракція Партії регіонів, м.Іршава); І.І. Бідзіля (фракція Народної партії, м.Іршава); І.М. Піняшко (фракція Народної партії, с.Негрово); І.Д.Попович (фракція «Відродження», с.Осій); І.В. Гозда (фракція «Батьківщина», с.Заріччя); І.І. Савко (фракція «Єдиний центр», с.М.Раковець); Я.Ю. Гангур (фракція «Єдиний центр», с.Кам’янське); І.В. Ньорба (колишня фракція Партії регіонів, с.Бронька); В.І. Ледней (фракція Народної партії, с.Довге).

Оголошення цього списку на сесії Йосипом Попом супроводжувалося вигуками «ГАНЬБА» та вимогою щодо озвучених про складання депутатських повноважень.

Особливий наголос ставимо на начальникові пенсійного фонду Іршавського району І.І.Бідзілі, котрий не з’явився, хоч мітингувальники їздили за ним двічі. Народний артист України, депутат Іршавської райради, Іван Попович також не був присутній.

Святослав

СИМКАНИНЕЦЬ.