- Нове життя - https://nz-ir.com -

РАЙОН МАЄ БЮДЖЕТ НА ЦЕЙ РІК

Третього лютого депутати райради працювали на засіданні дев’ятнадцятої сесії. Всі проекти рішень детально обговорили в постійних комісіях та їх спільному засіданні. Члени президії запропонували розглянути у «Різному» два питання, що стосувалися внесення доповнень до статуту районної стоматологічної поліклініки та суспільно-політичної ситуації в країні. Відкрив сесію голова райради Станіслав Сухан. На його пропозицію вшанували хвилиною мовчання загиблих на столичному Майдані. Відтак привітав депутатів, що відзначали день народження у міжсесійний період.

Заступник голови райради Петро Добромільський зачитав депутатські запити та відповіді на них. Іван Клим порушив проблему енергозберігаючих технологій та екології в районі. Василь Павлюк клопотав про виділення коштів для об’єктів соціальної сфери Великого Раківця та Вільхівки.

Народні обранці затвердили низку програм, що стосувалися соціально-економічного розвитку в районі, оздоровлення та відпочинку дітей, розроблення й оновлення містобудівної документації, створення і впровадження містобудівного кадастру, забезпечення виконання судових рішень й організації претензійно-позовної роботи. Внесли зміни до програми збереження і покращення естетичного вигляду адмінбудинку Іршавсько-Виноградівського об’єднаного районного військового комісаріату. Прийняли депутати рішення щодо структури і чисельності виконавчого апарату райради, витрати на їх утримання, а також районний бюджет на цей рік. Кілька прийнятих рішень стосувалися комунального майна. Зокрема, йдеться про роботу відділу управління майном спільної власності територіальних громад, сіл, міста району виконавчого апарату райради за минулий рік, переліку об’єктів та інвентаризації комунального майна, внесення змін до договорів оренди майна об’єктів, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, міста району, статутів навчальних закладів району, органом управління яких є управління освіти, молоді та спорту РДА, змін до рішення про погодження проекту гірничого відводу приватному підприємству «Агрофірма «Просвіт», статуту райстоматполіклініки.

Свою позицію стосовно суспільно-політичної ситуації в країні озвучив голова райради. Він також відзначив, що депутати вже давали відповідну оцінку й адресували звернення президенту. Стосовно цього питання виступили депутати райради Петро Станко, Юрій Фельцан, Петро Добромільський, Михайло Менчук, Іван Стойка, а також громадські активісти. Вони інформували про прийняті рішення організацій в районі у контексті останніх загальнодержавних подій.

Жителі нашого краю споконвіку сповідують принципи людяності, толерантності, мудрості,  у складних життєвих ситуаціях зберігають спокій і виваженість. Їм притаманні доброта, щирість, справедливість, гостинність і дотримуються норм християнської моралі.

Участь у сесії взяв голова райдержадміністрації Василь Ковбаско, який теж виступав з окремих проектів рішень та запитань.

Завершилася сесія урочистим виконанням Гімну України.

Василь ШКІРЯ,

Іван СТЕПОВИЙ.