- Нове життя - https://nz-ir.com -

РИЗИКУЮТЬ СВОЇМ ЖИТТЯМ ЗАРАДИ СПОКОЮ ІНШИХ

Професій є багато і кожна із них потрібна по-своєму.  А професія працівника міліції з раннього дитинства приваблювала як хлопців, так і дівчат своєю героїчною романтикою, бо цьому значною мірою сприяє телебачення та книги. Міліціонери щодня борються з несправедливістю, шукають і знаходять злочинців, ризикуючи своїм життям заради спокою інших людей, які часто й не здогадуються про буденні подвиги міліціонерів.

Такими словами розпочали зустріч  з старшокласниками Іршавської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 працівники кадрового забезпечення Іршавського районного відділу міліції, капітан Олеся Семак та  майор Квітослава Черничко. Вони розповіли учням, які знання треба мати, щоб стати справжнім правоохоронцем, яка у них специфіка роботи. Що це ненормований робочий день, нічні чергування, виклики на події, відрядження, позаурочна робота у свята і вихідні. Ця професія вимагає від людини знань, умінь, мужності, сили волі. І в той же час, це дуже цікава робота. Особливо розшуковиків та слідчих. Хоча найбільше на селі поважають і шанують дільничного, бо він перший з’являється на місці події і знає  майже всіх на своїй дільниці обслуговування. Міліціонери постійно навчаються, проводять тренувальні стрільби, займаються спортом, на практичних заняттях відпрацьовують свої дії у складних ситуаціях. Крім цього, міліціонери тісно взаємодіють з людьми, що примножує ефективність охорони правопорядку.

Олеся Семак повідомила старшокласникам, якщо серед них є бажаючі вступити на навчання до вищих навчальних закладів МВС України, то сектор кадрового забезпечення Іршавського районного відділу проводить відбір кандидатів з числа учнівської молоді загальноосвітніх шкіл, профтехучилищ та коледжів, військовослужбовців Збройних Сил, звільнених у запас, випускників ВНЗ першого та другого рівня акредитації з підготовки молодших спеціалістів за спеціальністю «Правознавство», для продовження ними навчання за скороченою програмою, для вступу у 2014 році на навчання у вищі навчальні заклади МВС України.

ЇЇ доповнила Квітослава Черничко, що перед направленням кандидатів на навчання до вишів системи МВС України комплектуючі органи перевіряють їх рівень фізичної підготовки, стану здоров’я, проводять психофізичне тестування, попереднє вивчення кандидатів та спеціальну перевірку, після чого  кандидати направляються на співбесіду до відбіркової комісії.

Попереднє оформлення документів проводиться в Іршавському районному відділі міліції. Обов’язкова наявність приписного свідоцтва (військовий квиток) для осіб чоловічої статі. За більш детальною інформацією кожний бажаючий може звернутись у сектор кадрового забезпечення Іршавського райвідділу.

Наостанок старшокласники та педколектив Іршавської ЗОШ І-ІІІ ступенів подякував правоохоронцям за зустріч і роз’яснення правил вступу до навчальних закладів МВС України.

Віта Горзов,

Іршавський РВ УМВС.