- Нове життя - https://nz-ir.com -

ОБЛАШТУВАННЯ НОВОЇ БУДІВЛІ БРОНЬКІВСЬКОЇ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ ВИЙШЛО НА ФІНІШНУ ПРЯМУ

Всі ми розуміємо, що про наше майбутнє, тобто дітей, треба дбати заздалегідь, створювати належні умови для їх розвитку. Для школярів та вчителів Броньки вже кілька останніх років існує відчутна проблема.

Територія закладу відповідно не облагороджена, до їдальні ходять у зовсім інше приміщення за десятки метрів, навчаються у дві зміни. Це психологічно важко, у поганому сенсі слова дається взнаки в пори, коли у ранню годину темніє, та ще й погода аж ніяк не сприятлива. Тут вже кілька років ведуться ремонтно-будівельні роботи в іншій будівлі, тобто вона є довгобудом. За два останніх цей процес значно пожвавився. На це витрачаються тільки кошти з районного бюджету. І ось добра справа виходить на фінішну пряму. Як ефективно використані гроші, виділені районною владою на цей об’єкт, ознайомлювався голова райради Станіслав Сухан. До речі, Броньківську ЗОШ І-ІІІ ступенів очолює депутат районної ради Іван Ньорба. За словами господаря, запуск в дію нової будівлі зніме насамперед основну проблему – діти вже не навчатимуться у дві зміни, а в одну: по сім класів у кожній споруді.

Під час робочої зустрічі голова райради відвідав приміщення школи. Він висловив зауваження щодо окремих огріхів у роботі підрядника, а також поспілкувався з робітниками, які проводять роботи. Учасники зустрічі обговорили й низку моментів, як можна ефективно використовувати цю будівлю школи. Громада могла б взятися за те, аби тут залучати молодь до занять спортом, а також спортзал міг би використовуватися комбіновано, тобто, для прикладу, як актовий зал. У перспективі для повноцінного забезпечення закладу водою можна б встановити відповідну помпу. Зійшлися на тому, що це господарський підхід до вирішення питання.

Зрозуміло, що треба дбати не лише про внутрішній комфорт закладу, а й зовнішній. Під час робочої поїздки керівника району супроводжував і депутат райради Іван Стойка. Йому запропоновано взятися за встановлення лавок на подвір’ї школи. З цим народний обранець погодився. Отже, сподіваємося, що вже найближчим часом нову будівлю запустять у дію. Таким чином, одне із стратегічних питань Броньки за сприяння районної влади буде вирішене. Будуть задоволені вчителі, школярі та їх батьки.

Іван СТЕПОВИЙ.