Версія для друку Версія для друку

І ВУЗЛИ ПОВ’ЯЗАЛИ, І ІМСТИЧОВО ПОДИВИЛИСЯ…

Днями Іршавська района станція юних туристів (директор І.І.Терпай) проводила районні змагання з в’язання туристичних вузлів на базі Імстичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Захід носив як спортивний, так і краєзнавчий характер.

Всі учасники змагань прибули на місце організовано. На порозі школи нас радісно і з хвилюванням зустрічали директор Іван Степанович Добра зі своїми заступниками – Мариною Іванівною Романець, Вірою Михайлівною Вараді та вчителями. Вони не покидали нас, створювали доброзичливу атмосферу, забезпечували всім необхідним для проведення змагань та організували для дітей безкоштовне гаряче харчування.

Після своєрідного «розселення» по класних приміщеннях усіх гостей чекала урочиста лінійка – відкриття районних змагань. Приємною несподіванкою було освячення всіх учасників цього заходу місцевими священнослужителями. Зі словами вітань до всіх присутніх звернулися директор школи Іван Добра,  директор Іршавської райСЮТур Іван Терпай та місцевийпідприємець Юрій Пітра. Не обійшлося на святі і без концертної програми, яку підготували учні Імстичівської ЗОШ І-ІІІ ст.. під керівництвом Марини Іванівни Романець, педагога-організатора Тетяни Василівни Ливдар та  місцевого вчителя музики Івана Петровича Зейкана (відомого минулорічною перемогою в конкурсі «Вчитель року»).Під звуки веселих мелодій підтанцьовували та підспівували всі присутні в залі.

На всіх гостей чекала цікава та пізнавальна екскурсія селом, відвідування місцевого храму та монастиря, зустрічі з цікавими людьми та змагання. Організаторами цієї екскурсії були керівники гуртків Іршавської райСЮТур, які працюють при Імстичівській ЗОШ І-ІІІ ст..: ГаннаТрикур, Олеся Попович, Юрій Пітра та Ганна Гарпаш. Першим пізнавальним об’єктом стала церква Різдва Пресвятої Богородиці. Настоятель церкви – отець Петро  в деталях розповів юним туристам історію відзначення дня вмчц. Катерини та вмч. Меркурія, заснування села та будівництва цього храму. В кінці Святої Літургії гуртківці мали змогу отримати миропомазання та подарунки від священника.

Наступна зупинка відбулася у монастирі Св..Архистратига Михаїла, де нас радо зустрів о. Михайло. З його допомогою ми ознайомилися з місцевими краєвидами, поринули в минуле, пригадуючи історію заснування села.

Цікавою була також зустріч з місцевим письменником  Ганною Орос, яка розповіла гостям про історію та красу села Імстичово і свою творчість.

У районних змаганнях з в’язання туристичних вузлів  взяло участь близько 150 вихованців туристсько-краєзнавчих гуртків Іршавщини, з них 65 дівчат та 40 юнаків молодшої та 21 дівчина та 20 юнаків старшої вікової груп.

Переможців було, як завжди, багато, адже нагороджувалися кращі серед дівчат та юнаків кожної вікової категорії. Не обійшлося також і без командних перемог. Перше місце у загальнокомандному заліку серед учасників молодшої вікової групи виборола команда Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст. у складі: Едуард Сушанин, Вікторія Кампо, Олександр Миронов, Іван Шестак та Євген Ломага, яких підготувала керівник гуртків Леся Осійська;  друге місце  посіла  команда  Дубрівської ЗОШ І-ІІІ ст.. у складі: Сергій Попович, Марина Федорчак та Тетяна Зовдун (керівник гуртка – Тетяна Білак); а третє місце – команда Довжанської ЗОШ І-ІІІ ст..у складі: Олег Боднар та Алла Панич (керівник гуртка – Ольга Боднар). Серед учасників старшої вікової групи у командному заліку перемогу виборола команда Довжанської ЗОШ І-ІІІ ст.. у складі: Тарас Куля та Юлія Татош, яких підготувала (керівник гуртка Ольга Боднар); друге місце посіла команда Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст..№1у складі: Мар’ян Осійський та Владимира Осійська (керівник гуртка – Олександр Осійський); третє місце – команда Дубрівської ЗОШ І – ІІІ ст.. у складі: Іван Сочка та Анастасія Мельник (керівник гуртка – Віталія Попович).

В особистому заліку серед юнаків молодшої вікової групи кращими стали: Едуард Сушанин – учень Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник гуртка автор цієї статті), друге місце посів Олег Боднар з Довгого (керівник гуртка – Ольга Боднар), а третім став Олександр Миронов з Ільниці. Серед дівчат у молодшій віковій групі перемогу виборола Олександра Осійська – учениця Іршавської ЗОШ №1 І-ІІІ ст. (керівник гуртка  – Леся Осійська), друге місце посіла Анюта Ряска з села Суха (керівник гуртка – Іван Марканич), а третьою стала Вікторія Кампо з Ільниці.

Серед юнаків старшої вікової групи найкращі результати показали Тарас Куля – учень Довжанської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник гуртка – Ольга Боднар), Іван Сочка – учень Дубрівської ЗОШ І-ІІІ ст..(керівник гуртків – Тетяна Білак) та Мар’ян Осійський -учень Іршавської ЗОШ №1 І-ІІІ ст.№1 (керівник гуртка – Олександр Осійський). Серед дівчат цієї вікової групи кращими стали Мар’яна Кебелеш – учениця Білківської ЗОШ  І-ІІІ ст. №1(керівники гуртків –  Вікторія Попдякуник), Юлія Татош з Довгого та Владимира Осійська з Іршави.

Леся Осійська,

методист райСЮТур.

Ваш отзыв

Ваш коментар