- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЗАТИШНА ГАВАНЬ ОДИНОКОЇ СТАРОСТІ

У центрі мальовничого селища Довге, яке огорнуте з усіх сторін чудовими карпатськими горами, розташований затишний соціальний заклад. Це стаціонарне відділення для постійного проживання територіального центру соціального обслуговування, яке стало домівкою на схилі літ одиноким мешканцям району.

У кожного з проживаючих у відділенні свій шлях до нього. Але, як правило,  мотив спільний ‒ самотня старість, яку у народі недарма ототожнюють із лихою зимою.

Почути голос кожної одинокої людини, яка потребує допомоги, вповноважені державою працівники соціальних закладів,  яким і є це відділення. Для його мешканців обслуговуючий персонал став життєвою опорою, бо ж саме працівниці відділення наповнюють теплом доброти зболені самотністю серця. Немічні і одинокі старенькі знають, що про них є кому подбати, вислухати і розрадити.

Вони знайшли свою нову родину в особі молодших медичних сестер М.Д.Калінін, Г.М.Маюр, Н.Д.Петренко, Н.Д.Лапко, медичної сестри Н.В.Ловга. З теплотою і ніжністю ставляться до проживаючих у відділенні завідуюча Т.В.Керечанин, чесно і добросовісно виконують свої обов’язки В.П.Волос, Т.І.Керечанин, О.Ю.Гецко.

Підопічні відділення забезпечені якісним харчуванням. У щоденному меню свіжі м’ясні і молочні продукти, овочі, фрукти. Завжди ароматами домашньої їжі наповнена їдальня. З великою любов’ю та відповідальністю вже багато років пораються на кухні прекрасні жінки-кухарі М.І.Глеба та О.Ф.Шандра.

Доброю традицією стала співпраця відділення з школами с. Довге, Кушниця, Бронька, Суха, які під час акції милосердя «Золота осінь» допомагають заготівлею сільськогосподарської продукції. За це їм щира подяка.

Стаціонарне відділення територіального центру утримується за кошти місцевого бюджету та 75% відрахувань пенсій підопічних. Послугами відділення можуть скористатися не тільки одинокі пенсіонери та інваліди, але і за відповідну доплату і одиноко проживаючі непрацездатні особи, діти яких проживають в інших населених пунктах та не в змозі забезпечити цілодобовий догляд за старенькими. У нашому відділенні вони будуть оточені теплом і турботою, якісним обслуговуванням персоналу, належними умовами для проживання.

М. ЛеЛІТКА,

 інспектор по кадрах.