- Нове життя - https://nz-ir.com -

ВИЗНАНО ПЕРЕМОЖЦЯМИ

Наприкінці минулого тижня, з метою вирішення статутних завдань профспілки, використання прав профспілок, передбачених Законом України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», відбулося чергове засідання райкому профспілки працівників культури.

Розглянуто  питання про підсумки проведення районного огляду-конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію в 2013 році в галузі культури. Конкурс проводився в рамках обласного огляду-конкурсу і присвячений 60-річчю створення галузевої профспілки працівників культури на Закарпатті.

Варто зазначити, що всі «первинки», які об’єднують райком профспілки, відповідно до Положення про конкурс активно провели відповідну організаторську роботу щодо участі у конкурсі, оформили матеріали, які доповнені фотоальбомами, що характеризують діяльність первинної профорганізації. Члени райкому розглянули матеріали і прийняли відповідні рішення.

За результатами конкурсу визначено переможців: Перше місце у районному огляді-конкурсі на кращу первинну профорганізацію у 2013 році у першій групі (до 40 членів профспілки) присуджено первинній профорганізації Приборжавської дитячої школи мистецтв (голова профкому Дурда Ольга Михайлівна);

Перше місце у другій групі (понад 40 членів профспілки) присуджено первиній профорганізації клубних працівників району ( голова профкому Гудь Надія Іванівна);

Друге місце у другій групі (понад 40 членів профспілки)  присуджено первинній профорганізації бібліотечних працівників району ( голова профкому Федоричко Марія Петрівна).

За результатами засідання райкому прийнято рішення вищенаведеним переможцям взяти участь в обласному конкурсі. Оформлені матеріали подати до обласної конкурсної комісії.

Отож, вітаємо переможців і бажаємо успіхів у обласному конкурсі!

Серед питань, що розглядались, – це посилення соціального діалогу з метою врегулювання розбіжностей, що виникають за результатами колективних договорів. Було взято до відома пропозиції сторони профспілки щодо вжиття низки заходів, необхідних для вирішення проблемних питань у забезпеченні соціальної справедливості оплати праці працівників культури, гарантій соціального забезпечення, інших відповідних умов для членів профспілки та їхнього соціального захисту.

Оксана Сідор,

голова райкому профспілки працівників культури.