- Нове життя - https://nz-ir.com -

СЕМІНАР-НАВЧАННЯ ТА ЮВІЛЯРА ВШАНУВАННЯ

Нещодавно, в Довжанському будинку культури, був проведений районний семінар клубних працівників: «Розвиток культурно-освітньої роботи та формування  регіональної культурної політики на селі».

Начальник відділу культури і туризму РДА Ганна Матіко проаналізувала стан культурно-освітньої роботи проведеної профільними закладами.

Аналіз виконання Програми  культурно-мистецького розвитку Іршавського району на 2013-2015 рр. та методичні рекомендації щодо створення  аналогічних програм сільськими закладами культури надала головний спеціаліст відділу культури і туризму Любов Бабинець.

Використання інноваційних форм у організації та проведенні масових заходів, залучення підприємців до спонсорської підтримки  – основна тема виступу провідного методиста районного будинку культури Любові Філеш.

Про створення єдиної інформаційної мережі в галузі культури на рівні району, оперативне інформування, як стратегічний напрямок роботи клубних закладів інформував учасників семінару інструктор районного будинку культури Олександр Дурда.

Сільський голова Михайло Шкелебей розповів про соціально-економічний та культурний розвиток села, формування культурної політики на селі. Про взаємодію та співпрацю закладів культури з навчальними закладами поділилися досвідом та напрацюваннями директор Довжанської ЗОШ І-ІІ ступенів Ганна Поринець та директор Довжанської дитячої школи мистецтв Іван Кертис.

Роль римо-католицької громади у культурно-мистецькому житті села  відзначив представник римо-католицької громади Василь Сливка. А з історією села Довге, його культурою та  традиціями  ознайомила присутніх вчитель Довжанської ЗОШ І-ІІ ст. Наталія Геда.

Потім своїм співом порадували присутніх церковний хор під керівництвом Марії Паради.

На завершення з нагоди  75 річного ювілею відбулося вшанування  творчості Заслуженого працівника культури України Василя Михайловича Гички .

Вітати односельчана з ювілеєм прийшли піснею, музикою та танцем учні та вчителі Довжанської школи мистецтв, зокрема: народний хор «Боржава» під керівництвом Івана Кертиса та хормейстера Марії Бажо, оркестр народних інструментів – керівник Марія Батрин, дует баяністів Мирослави Нейдел та  Віри Капцош, які зіграли «Київський вальс», тріо ДШМ у  складі Ганни Симканич, Вікторії Романець та Тетяни Райди, хореоргафічною композицією «Час пік» порадували присутніх вихованці Іванни Квак та Марії Параски. Милозвучний вірш В. Кузана прочитала учасниця художньої самодіяльності БК Даринка Маланка. А пісня лунала з вуст юної співачки Ванесси Квак.

Слова побажання любові, здоров’я та ще довгого творчого довголіття побажали Василю Михайловичу керівники: відділу культури і туризму райдержадміністрації, села і культосвітніх установ Довгого.

Вікторія ГУДЕБНЯК.