- Нове життя - https://nz-ir.com -

РОЗВИТОК СІЛЬСЬКОГО ТУРИЗМУ – МАЙБУТНЄ ІРШАВЩИНИ

Туристи майже з усієї України та із-за кордону частіше намагаються піти подалі від цивілізації та доторкнутися до природи душею. Одним із таких варіантів відпочинку є сільський (зелений) туризм, а Іршавський район із наявним туристично-рекреаційним потенціалом, значною кількістю прекрасних сіл зі зразками місцевої архітектури, самобутньою культурою,чистим гірським повітрям, гостинними жителями, вражаючою недоторканою природою,  має перспективу для розвитку даної галузі.

Тому керівництво та представники туристичного бізнесу в першу чергу зацікавлені розвивати вищезгаданий вид туризму. На цю тему в понеділок, 21 жовтня, під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Миколи Сочки, відбулася нарада. На зібранні були присутні активісти сфери туризму, а саме: радник губернатора області Микола Староста, начальник відділу культури і туризму РДА  Ганна Матіко, спеціаліст I категорії відділу культури і туризму Вікторія Маргіта, методист з організації туризму Юлія Щока та власник приватної садиби «Срібне джерело» в селі Осій Богдан Фозекош. Зокрема, жваво обговорили питання про майбутню співпрацю та обмін досвідом у сфері сільського туризму з закордонними колегами, а саме: проведення конференцій, зустрічей на базі кращих приватних садиб Іршавщини для розробки концепцій співробітництва, підготовки проектів із розвитку сільського туризму. Також учасники наради висловлювали свої ідеї, щодо започаткування на Іршавщині нових фестивалів, які б дали поштовх у розвитку туризму.

На даний період відділ культури і туризму Іршавської РДА активізує роботу в напрямку розвитку зеленого туризму, який є дуже популярним серед туристів, адже це не тільки відпочинок, але й можливість побачити район «з середини», зрозуміти його традиції, звичаї, побачити село з його мальовничою природою, специфічною формою життя. Пріоритетними напрямками туризму в Іршавському районі вважаються: сільський туризм у селах: Довге, Малий Раковець, Ільниця, Лисичово, Осій та інші… Насамкінець зазначимо, що лише сільський (зелений) туризм у сучасних економіко-демографічних умовах здатний реально допомогти малим поселенням Іршавщини вижити, адже саме малі села своєю специфічністю притягують відвідувачів.

Юлія ЩОКА,

методист відділу культури і туризму РДА.