- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПРОБЛЕМИ ЖИТЕЛІВ ГІРСЬКИХ СІЛ

Загалом того дня з проханнями до представника районної влади Івана Завидняка звернулось зо два десятки громадян Чорнопотіцької сільради. Вони найрізноманітніші і стосувалися як особистих проблем жителів, так і проблем села, кожного зокрема. Адже до складу Чорнопотіцької сільської ради крім Чорного Потоку входять села Підгірне, Крайня Мартинка, Локіть та Смологовиця.

‒ Сьогодні накопичилось стільки проблем, зокрема і в жителів Чорнопотіцького «куща», що одним розчерком кулькової ручки їх вирішити неможливо. І віддаленість території вашої сільської ради від центральних шляхів району лише посилює становище, – сказав Іван Іванович Завидняк. – Але важливо те, що влада шукає можливості їх позитивно вирішувати, потрібно лише, щоб ми знали про ці проблеми.

Деякі прохання навіть неприємно вразили Івана Івановича, зокрема про те, що один сімейний лікар обслуговуючи п’ять віддалених сіл немає службового транспорту. Адже це не дозволяє вчасно виконувати свої обов’язки, тим більше коли вони пов’язані із чиїмось здоров’ям, а можливо й життям. Тому пообіцяв посприяти у вирішенні цієї проблеми, а також вирішити важливу проблему придбання конвекторів для ЛАЗПСМ с. Чорний Потік.

Говорили також і про відновлення маршруту Осій-Мукачево, для сполучення жителів Чорнопотіцької сільської ради з цим доволі близьким містом. Це було б зручно і для студентів, і жителів сіл, що часто їздять в сторону  обласного центру.

Представники чорнопотіцької церковної громади попросили матеріальну допомогу на проведення ремонтних робіт дзвінниці, якій наступного року виповниться 150 років і знаходиться вона в аварійному стані. Питання, щодо проведення електропостачання на фару із окремим лічильником від будівлі храму, взято заступником голови РДА на вивчення.

Іван Іванович цікавився і проблемами шкільного життя. Освітяни просили посприяти в заміні старих вікон на нові у навчальних закладах Підгірного, Чорного Потоку та Смологовиці. Таких робіт потребує більша половина приміщень в кожному з цих освітніх закладів, а також і місцевий історико-краєзнавчий музей. Заодно вони висловили вдячність за допомогу в облаштуванні цих закладів внутрішніми вбиральнями. Шкільні меблі з 70-х років, завдячуючи вчителям та учням, бережуть як можуть, але вже й вони потребують заміни.  Немає для роботи й мультимедійної дошки. Торкнулись питання і ремонту спортивного залу в Чорнопотіцькій ЗОШ, будівництва спортзалу в с. Підгірне та перспективи створення спортивного майданчика із штучним покриттям.

Активно обговорили актуальне питання щодо потреби в дитячих садочках в селах Локіть та Смологовиця.

Червоною ниткою цього виїзного прийому громадян пройшло проблемне питання ремонту доріг. Іван Іванович розповів про їх класифікацію на державні, місцеві й комунального значення та послідовність проведення таких робіт по категоріях. Заступник голови РДА також зазначив, що вирішується питання щодо відновлення роботи Підгірнянської бітумної бази. Для цього  потрібна досить велика сума коштів. Через деякий час, в результаті її запуску матимемо навіть вигоду. Адже володіючи таким комплексом на своїй території – нам сором чекати подачок від інших районів. А так і робочі місця для населення будуть, і дороги собі полатаємо.

Інші питання жителів Чорнопотіцької сільської ради стосувались особистих справ, а також надання матеріальної допомоги.

 

Наталія ХОДЄЄВА.