Версія для друку Версія для друку

ПАДАЄ ЛИСТ, ПАЛАЄ ЛИСТ…

Восени громадяни починають прибирати і спалювати сміття, опале листя і суху траву з присадибних і дворових ділянок. Часто це призводить до пожеж. З огляду на це, ДСНС закликає громадян не спалювати суху траву і опале листя, оскільки вони миттєво спалахують, вогонь швидко розповсюджується і практично одразу стає некерованим.

    Зокрема, з початку 2013 року в Іршавському районі сталося 26 пожеж через необережне поводження з вогнем, що становить 63% від загальної кількості пожеж. Саме під цю класифікацію потрапляє відсоток пожеж від самовільного спалювання листя і трави.

Нагадуємо, що спалювання опалого листя заборонене законом. Про неприпустимість випалювання залишків рослинності, до яких належить і скинуте деревами листя, йдеться у ст. 27 Закону України «Про рослинний світ», ст. 39 Закону України «Про тваринний світ», ст. 20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря». Відповідальність за спалювання опалого листя визначена статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Співробітники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини  нагадують, що згідно з Правилами пожежної безпеки України, не дозволяється розводити багаття та спалювати відходи на відстані менше 15 м від будівель і споруд, а також у межах, встановлених будівельними нормами протипожежних розривів. За недотримання цих вимог передбачена адміністративна відповідальність.

Ярослав Мелеш,

начальник караулу №3 ДПРЧ-5.             

Ваш отзыв

Ваш коментар