- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЛІДЕРИ СПАРТАКІАДИ

Початок  жовтня дав старт районній спартакіаді учнівської молоді. А розпочалось це дійство футбольними баталіями  окремо  серед шкіл І-ІІ та І-ІІІ ступенів. Більше сорока шкіл змагалися у зонах, потім  − півфіналах.

 І ось, середа 23 жовтня,  центральний стадіон м. Іршави приймав фіналістів цих змагань серед учнів ЗОШ І-ІІІ ступенів. Першими на футбольне поле вийшли учні В. Раківця та Ч. Потоку, які виборювали 3-4 місця.

По ходу зустрічі трішки впевненіше проводили гру раківчани, які і перемогли своїх однолітків з рахунком 3:0.

У фіналі за право  зватись кращими змагались школярі Сільця та Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею. Хороша   видовищна гра, передачі, атакуючі дії  з боку  команд, велике бажання забити переможний гол і фінальний свисток Михайла Райди, фіксує нічийний результат основного часу 2:2.

Мабуть великий склад тренерсько-викладацького  складу ліцеїстів,  зробили все для того, щоб післяматчеві пенальті вправніше і точніше пробивали  ліцеїсти. На їх три голи їхні однолітки із Сільця не  відповіли жодним. Перемога ліцею 5:2 і звання кращої команди 2013 –2014  навчального років.

Впродовж футбольних баталій з глядацької трибуни спостерігали гості з  обласного центру: голова асоціації ветеранів спорту Юрій Захаров, голова обласного спортивного товариства «Колос» Микола Тимчак, представник управління освіти, молоді і спорту РДА Андрій Данканич, голова федерації футболу Василь Попович, голова районного осередку НОК України Василь Жупанин, які і вручили переможцям кубки та грамоти. Отже, ліцеїсти − перші, сільчани − другі та великораківчани − треті.

***

У четвер, 24 жовтня,  у фінальній частині серед шкіл І-ІІ ступенів за 3-4 місця боролись Гребля та Колодне.  З рахуном 3:0  перемогу святкували гребляни. У фіналі зустрілись учні Сухівської та Зарічанської шкіл. Більш великий досвід виступів зарічан у подібних  змаганнях,  самих гравців, які виховуються у групах ДЮСШ, приніс їм переконливу перемогу 6:0 і звання кращої.

Отже, Заріччя − перше, Суха −  друге, і Гребля  третє місця.

Переможці  нагороджені грамотами управління освіти, молоді і спорту РДА.

Андрій ДАНКАНИЧ.