- Нове життя - https://nz-ir.com -

НАРОДИВСЯ НА ПОКРОВИ. І БОГОРОДИЦЯ ОХОРОНЯЄ ЙОГО

Про цю чесну, скромну і порядну людину, яка все своє життя прожила в Дубрівці, мало хто знає. Про неї не писали ні газети, ні журнали, вона не піарилася на радіо і телебаченні. Однак у рідному селі про Василя Юрійовича Корпоша завжди були хороші думки. Працюючи у колгоспі їздовим, завжди допомагав людям: то земельну ділянку зорати, то сіно із ниви привезти, то в млин зерно доставити. Свого часу він був чоловік на всі руки.

Народився Василь Корпош 14 жовня 1914 року. Саме на Покрови Пресвятої Богородиці. Те, що прожив він такий довгий вік, насамперед завдячує  Божій Матері, яка оберігає його своїм материнським омофором та дарує йому довголіття, здоров’я та всі духовні й земні блага.

Привітати Василя Юрійовича із 99-річчям у оселю Корпшів завітав Дубрівський сільський голова  Володимир Малиновський. Побажавши імениннику міцного здоров’я, щастя і добра, висловив надію на зустріч на Покрови наступного року. Василь Юрійович усміхнувшись, сказав: чому бути , того не оминути. Сподівається, що Всевишній допоможе йому зустріти своє сторіччя у сімейному колі. Він завжди вірив у Бога. А доля до нього прихильна.

Цікаво було дізнатися, що В. Корпош  ніколи не курив, не зловживав спиртним. Їв тільки  те, що готувала дружина, на жаль, кілька років тому вона пішла із життя. Разом із чоловіком вони виростили і виховали троє доньок − Анну, Єлизавету, Марію та сина Василя. Родовід Корпошів продовжують 6 внуків і троє правнуків. Головне, що єднає цю сім’ю − любов до праці. Вони не цураються роботи. Із ранку до пізнього вечора працюють на землі, вирощують картоплю, капусту, тримають в обійсті корову.

Василь Юрійович належить до тих, кому довелося жити при різних владах. Бував на заробітках в Чехії, Угорщині, Словаччині, Росії, виконував різні роботи. Та найкраще, каже, йому живеться тепер, в незалежній Україні. За пенсію, яку одержує, на селі можна прожити. Важливо, щоб людина працювала, не цуралася роботи на землі, а трудилася, не покладаючи рук. Тоді буде  і хліб, і до хліба.

Крім матеріального, Василь Юрійович жив і духовним життям. Він довгий час  був церківником. Вважає, що саме віра в Бога допомагає  долати життєві труднощі.

Василь ШКІРЯ.