Версія для друку Версія для друку

МУЗЕЙ ФУТБОЛЬНОЇ СЛАВИ

так і проситься на світ у Ільниці. Це славне село на мапі України відоме не тільки як мала батьківщина трьох голів Іршавської райдержадміністрації, але і як колиска плеяди висококласних майстрів футболу. Інтерв’ю з одним із них, Іваном Гецком, редакція передруковує в сьогоднішньому номері і стоячи на засадах соціально-активної журналістики, виступаємо із ініціативою створення на базі Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею музею футбольної слави нашого району. Вважаємо, що населений пункт, де народилися та виросли такі славні та імениті футболісти як Іван Гецко, Віктор Пасулько, Іван Улинець, Михайло Ловска, Віктор Сочка заслуговують прижиттєвого матеріалізованого вияву вшанування земляків.

Поряд з ними на свої окремі стенди цілком заслужено «претендують» Іван Ледней, Іван Квак, Федір Капустей, Іван Шопа та Михайло Квак із Довгого.

Не вдаючись до широкого охоплення теми, передбачаємо, що в майбутньому музеї знайдеться місце і матеріали про таких наших футбольних арбітрів як Василь Попович, Юрій Керечанин, Микола Мондик та Іван Староста.

Редакція районного часопису сподівається на відгук найперше від дирекції ліцею, Ільницького сільського голови та активу села і, зрозуміло, ‒ від футбольної громадськості Іршавщини.

Михайло ІСАК.

Ваш отзыв

Ваш коментар