- Нове життя - https://nz-ir.com -

СПОРТСМЕН, УЧИТЕЛЬ, НАСТАВНИК

Все його життя тісно пов’язане зі спортом. Від інших своїх ровесників він виділявся своєю фізичною силою, тож не помилився Ю.В. Бабич, коли запросив юного ільничанина в секцію важкої атлетики.
Дуже швидко Іван Волошиновський став виступати на районних та обласних змаганнях. Виконав норматив першого спортивного розряду і кандидата в майстри спорту з важкої атлетики.
Після служби в армії, працюючи інструктором фізкультури в райоб’єднанні “Сільгосптехніка”, продовжував наполегливо тренуватись. У складі збірної команди області виступав на республіканських змаганнях, був рекордсменом району та області в середній вазі.
У 1980 році І. Волошиновський закінчив Київський національний інститут фізичної культури і спорту. Довгі роки Іван Дмитрович працював вчителем фізвиховання в Ільницькій восьмирічній школі (пізніше став її керівником).Ще й донині його колишні учні згадують, яким насиченим в ті роки було спортивне життя. Опісля І. Волошиновського призначають керівником Центрального табору туристського активу в с. Осій. За його керівництва зведено житловий комплекс літнього типу, харчоблок, душові кімнати. Звання “Відмінник народної освіти України” стало визнанням його заслуг. Опікувався фізкультурою та спортивною роботою у всьому районі.
У 2002 році на конкурсній основі його було призначено начальником відділу з питань фізичної культури і туризму РДА. Після виходу на заслужений відпочинок працює у кредитній спілці заступником начальника. У 2012 р. ветерани спорту обирають І. Волошиновського головою районної асоціації ветеранів спорту. Слід відзначити, що збірні команди району з шести видів спорту стали чемпіонами області. А недавно І.Д. Волошиновський представляв збірну команду Ільниці з п’яти видів спорту. Ільничани вибороли третє місце серед кращих спортивних сіл краю.
Іван Дмитрович разом із дружиною виховали двох дітей: сина і доньку. Та найбільше радіють своїм онукам-сонечкам Томашеку, Діті та Юльці.

Андрій САВКО,
Андрій ДАНКАНИЧ.