Версія для друку Версія для друку

ПОВЕРНЕННЯ ІВАНА ФІРЦАКА

Днями в сусідньому місті над Латорицею, в кіноконцертному залі “Перемога”, відбувся прем’єрний показ повнометражної дитячої кінострічки, відзнятої вперше за підтримки незалежної держави.
Приємно, що екранізували твір закарпатського письменника Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу». І вдвічі приємніше, що мова йшла про нашого з вами земляка Івана Фірцака, який народився у червні 1899 року в с. Білки. Фільм про нелегку долю та незвичайну історію життя людини, яку в 1928 році визнали найсильнішою на планеті, є цікавим не тільки для дітей, а й будь-якого покоління. Адже виховна його ідея – кожна людина може зробити себе сама, треба лише вірити у свої сили.
Відвідав показ й голова райдержадміністрації Василь Ковбаско, який висловив слова вдячності авторам за чудовий фільм та закликав продовжити й надалі створювати якісне українське кіно на реальних подіях.
‒ Нам є ким пишатись і з кого брати приклад,‒ сказав Василь Ковбаско. Також з Іршавщини приїхало близько 400 чоловік, серед яких нащадки національного героя та учні 7-10 класів із сіл Ільниця, Чорний Потік, Кам’янське, Доробратово, м.Іршава тощо.
Зйомки фільму проходили на Закарпатті, в Кам’янці-Подільському, Чернівцях та Києві. Бюджет фільму склав близько 16 мільйонів гривень, а тривалість стрічки — 89 хвилин. Крім Дмитра Халаджі, який зіграв головного героя та відомого стронгмена Василя Вірастюка, у фільмі також знявся сам режисер Віктор Андрієнко, Ольга Сумська, Борис Барський, Богдан Бенюк, Ігор Письменний, Лесь Задніпровський, В’ячеслав Гіндін, Володимир Комаров, стронгмени Володимир Рекша та Сергій Конюшок.
Наталія ХОДЄЄВА.

Ваш отзыв

Ваш коментар