- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ

ДПІ в Іршавському районі інформує, що з 03.08.2013 року набрав чинності Закон України від 04.07.2013р. №407-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо фінансових векселів», яким внесено зміни до Податкового кодексу України щодо вдосконалення процедури видачі фінансових векселів.
До 1 січня 2014 року платник податку має право за власним бажанням отримати бюджетне відшкодування податку на додану вартість у вигляді фінансового казначейського векселя.
Видача фінансового казначейського векселя прирівнюється до видачі платнику податку суми бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів із бюджетного рахунку на рахунок платника податку.
Платник податку може самостійно визначати, в якій формі отримувати бюджетне відшкодування: грошима чи векселями, адже про обрання способу відшкодування податку на додану вартість з бюджету шляхом видачі векселів платник має зазначити у поданій ним заяві.
Ведення реєстру векселів здійснюється Державною казначейською службою України. Строк обігу векселів – до 5 років, дохідність векселів – 5% річних. Виплата доходу за векселями відбуватиметься в момент їх пред’явлення до сплати органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів.
Сума податку на додану вартість, що підлягає відшкодуванню з бюджету шляхом видачі фінансових казначейських векселів, поділяється на рівні частини, на кожну з яких видається окремий фінансовий казначейський вексель із строком платежу один, два, три, чотири та п’ять років.
Платник податку має право сплачувати суми будь-яких узгоджених грошових зобов’язань, що сплачуються до Держбюджету, шляхом пред’явлення для сплати фінансового казначейського векселя (не раніше настання строку платежу, визначеного у векселі).
Позитивну різницю між сумою узгодженого податкового зобов’язання, яку платник бажає погасити векселем та сумою векселя, він доплачуватиме коштами.
Від’ємну різницю між сумою узгодженого податкового зобов’язання, яку платник бажає погасити векселем та сумою векселя, на підставі поданої ним відповідної заяви, він матиме право за бажанням або отримати коштами, або отримати нові векселі.
Порядок видачі, обігу, обліку та сплати за фінансовими казначейськими векселями затверджується Кабінетом Міністрів України.

Відділ обслуговування платників податків
ДПІ в Іршавському районі