- Нове життя - https://nz-ir.com -

НАБЛИЖАЄТЬСЯ ТИЖДЕНЬ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ. ВЖЕ Є ПЕРШІ ВІДЗНАЧЕНІ

Одним з дієвих органів у просвітницько-правовому напрямку є районна міжвідомча координаційно-методична рада, яку очолює керівник апарату райдержадміністрації Олег Козенюк. Нещодавно відбулося її засідання, де закладено перші цеглини для того, щоб у районі на належному рівні відбувся Тиждень правових знань. Розглядалося також ще з десяток інших питань. Йшлося про план заходів, які організовуватимуться в районі з 7 по 11 жовтня цього року. Розпочнуть з урочистого відзначення Дня юриста.
Як і минулоріч, на цей раз відбудуться телефонні «гарячі лінії» з начальником юридичного відділу апарату райдержадміністрації Іваном Семаком за телефоном 2-11-42 (7 жовтня, з 9 до 13 години), начальником управління соціального захисту населення РДА Василем Черепком за телефоном 2-21-57 (10 жовтня, з 14 до 17 години), з начальником управління Пенсійного фонду України в районі Іваном Бізілею за телефоном 2-25-35 (9 жовтня, з 10 до 13 години). Ви отримаєте змістовні відповіді з питань, що входять до компетенції відповідної установи.
Управління освіти, молоді і спорту райдержадміністрації проводитиме Дні правових знань, а відділ культури і туризму райдержадміністрації – виставки юридичної літератури у бібліотеках району. Райдержадміністрацією спільно з райвідділом управління МВС України в Закарпатській області заплановано провести Дні законності та правопорядку. За хорошою традицією зразковий дитячий музично-драматичний театр «Пролісок» виступить для учнів Білківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Через мережу громадських приймалень надаватиметься безкоштовна правова допомога малозабезпеченим верствам населення з питань реалізації і захисту прав людини.
Всі ці події висвітлюватимуться в засобах масової інформації, зокрема на сайті районної МКМР з правової освіти населення (http://www.irshavamkmr.org.ua).
Ми не дарма згадали про виступ театру «Пролісок» в Білках для школярів. Поняття про правознавство не завадить прививати дітям ще змалку. Згодом від цього буде потрібний ефект. Зрозуміло, що все це робиться доступними для них методами. Наприклад, керівник студії образотворчого мистецтва «Боржавська фантазія» районного будинку дитячої творчості Любов Борисівна Микита через мистецтво прививає дітям любов до права. А вони віддячують не тільки наставнику, а й прославляють рідний Іршавський район.
У першому півріччі поточного року відбувся обласний конкурс шкільних малюнків «Мої права», де учасники представили роботи. За результатами конкурсу роботи вихованців з м. Іршава були високо оцінені. Призові місця зайняли: Шкут Аліна (І місце у номінації «Старша група»), Саксон Антоніна (І місце у номінації «Середня група»), Матішинець Вероніка (ІІІ місце у номінації «Молодша група»). Приємно, що у всіх номінаціях, де брало участь більше 150-и конкурсних робіт, прозвучали прізвища представників нашого району.
Про всі заходи поінформував завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату райдержадміністрації Сергій Жидик, який також докладає зусиль для їх проведення.
Словом, робота, присвячена Тижню правових знань, стартувала заздалегідь, як і належить. Уважно спостерігатимемо за перебігом усіх подій та по можливості братимемо у них участь.

Підготував Іван СТЕПОВИЙ