- Нове життя - https://nz-ir.com -

МУЧЕНИЦЬКОЮ СМЕРТЮ ПОКИНУЛИ ЦЕЙ СВІТ…

Минулої неділі у с.Залужжя, що на Мукачівщині, зібралося чимало людей.
30 років тому тут сталася масштабна автокатастрофа, яка забрала життя 29 людей.
На виїзді із села з вантажівки впала цистерна із легкозаймистою речовиною. Автобус, який їхав по маршруту «Мукачево-Арданово», зіштовхнувся із цистерною, і відразу ж запалав вогонь. Все відбулося за лічені секунди, але болю задало багатьом і на довгі роки…
На момент зіткнення в автобусі було 37 пасажирів. Це в основному молодь, яка поверталася із ПТУ та трикотажної фабрики. Врятувалися ті, хто встиг вистрибнути. Інші, в тому числі наймолодший 3-річний Сергійко Баландовіч, згоріли живцем.
Біля пам’ятника загиблим у цій аварії відбувся заупокійний молебень, який відслужили священики греко-католицької і православної конфесій. Принесли квіти та запалили свічки печальні матері, брати і сестри.
Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці, що в с.Арданово, о.Йосип (Ярема) у своїй проповіді відзначив, що люди, які тут загинули, відчули на собі пекельні муки, найбільші страждання, які лише можна уявити. Але сьогодні наші сумні серця повинно гріти усвідомлення того, що душі тих людей, котрі мученицькою смертю покинули цей світ, знайдуть спокій у Царстві Божому.
По завершенню молитви кілька слів сказав Іршавський міський голова Степан Бобик, який будучи у 2003 році головою Іршавської райради, ініціював встановлення пам’ятного знаку на цьому місці. Він відзначив, що цьогоріч також виповнюється 10 років від дня зведення меморіалу і висловив подяку спонсорові, керівникові ТзОВ «Галка-Маркет» Борису Дубовому та всім жителям Іршавського району, які взяли участь у спорудженні, а також раднику голови райради Петру Королю за щорічну організацію молебню. Завдяки спільній роботі з’явилася можливість кожному бажаючому принести квіти, поставити свічку за упокій та помолитися. А також увіковічити імена тих молодих людей, які не встигли здійснити задумане, не встигли створити сім’ї, не встигли порадіти життю.

Ліана ДЕМЧИК.