- Нове життя - https://nz-ir.com -

ВСЕ ЖИТТЯ ВІДДАНЕ УЛЮБЛЕНІЙ РОБОТІ

Не віриться, що Івану Івановичу Пинзенику із Доробратова − енергійному, людині із гумором виповнюється  70 років. Та для спортивного працівника  це ще не серйозний вік.

Іван Іванович, після закінчення Доробратівської середньої школи, продовжував навчання  у Хустському культосвітньому училищі та Кам’янець-Подільському  педагогічному інституті (кафедра фізичного виховання). Служба в армії  запам’яталася тим, що тут серйозно почав займатися акробатикою та футболом.

У 1965 році повернувся в рідне село і працює вчителем фізичного виховання  в місцевій школі. Разом із дружиною Ольгою Філімонівною (нині покійною) виростили трьох дітей. Син Іван та донька Оксана пішли по стежці батька. Вони стали вчителями місцевої школи. Донька Наталія   продовжила справу матері – стала фармацевтом.

Перераховувати всі заслуги Івана Івановича у розвитку фізичної культури досить складно, бо їх дуже багато. І.І. Пинзеник  − Відмінник народної освіти, Отличник физической культуры СССР. Він серед перших в області  став учителем-методистом фізичної культури, має вищу кваліфікаційну  категорію.

 Неодноразово нагороджувався грамотами та іншими цінними подарунками районного, обласного відділів освіти та Міністерства освіти. Школа, в якій вчитель безперервно працює майже  50 років, входить до кращих  в районі із спортивно-масової роботи.

Наш ювіляр 32 роки був гравцем та тренером футбольної команди “Виноградар” с. Доробратово. Вихованці Івана Івановича брали участь в районних, обласних та республіканських змаганнях. Щорічно І. Пинзеник в складі збірної команди району серед ветеранів  бере активну участь  у змаганнях і домагається хороших спортивних результатів з легкої атлетики,  настільного тенісу. Його обирають головою  районного методоб’єднання вчителів фізкультури та членом президії райкому профспілки працівників освіти району, нагороджено званням “Заслужений працівник профспілок культури”. Односельці неодноразово обирали його депутатом  сільської ради.

Спортивна громадськість району його щиро вітає.

А. Савко, Ю. Бабич,

 І. Волошиновський, А. Данканич.