- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЩАСЛИВИЙ ЮВІЛЕЙ ПЕРШОЇ ВЧИТЕЛЬКИ

Дякую Всевишньому за те, що моя перша вчителька Віра Максимівна Здирченко святкує ювілей – славні 85!

Теплий подих першого осіннього вітерця окрилює, навіює приємні спогади і несе кудись далеко-далеко… Пам’ять… Тільки вона зберігає все те, що колись було.

Я вважаю себе щасливою людиною, оскільки на життєвому шляху мені зустрілися талановиті учителі, справжні майстри своєї справи. Такі звичайні, здавалося б, люди назавжди запам’ятовуються. Учитель… Яке просте і яке велике це слово! Той, хто учить, хто збагачує розум і душу молодої людини, хто відкриває перед ним невичерпну казну знань і безсмертних моральних цінностей. І якщо тобі в житті пощастило, і ти зустрів справжнього учителя, твоє життя буде прожито недаремно. Частинка його серця, його самого буде в твоєму житті вічно світити і допомагати вижити в найскладніші часи.

Саме такою була моя перша вчителька Віра Максимівна Здирченко.

На освітній ниві пропрацювала довгих 33 роки, а з них 24 – у Іршавській ЗОШ І-Шст.№1. Дуже добра, щира, лагідна, чуйна, турботлива, ніжна, безкорислива, готова завжди прийти на допомогу, надзвичайно світла людина, а до того ж, звісно, справжній професіонал, майстер своєї справи. Вчителька за покликанням і з великої літери, яка прививала нам палку любов до рідного слова, до знань. Віра Максимівна ніколи не нав’язувала своєї думки, а розкривала безмежний , дивовижний світ рідного слова, навчала любити свою Батьківщину, прагнула, щоб ми стали хорошими людьми, гідними громадянами своєї держави. Теплим словами я згадую її, свою першу вчительку,яка вчила нас бачити добро в людях, виховувала найкращі почуття і загальнолюдські цінності.

Ми стали вчителями, лікарями, інженерами, водіями, доля розкидала нас, її учнів, по різних куточках світу, та завжди від серця до серця тягнуться невидимі нитки спогадів про неї, про нашу першу вчительку.

До Вас, Віро Максимівно, ці найкращі слова подяки за те , що Ви робили для нас.

В цей святковий осінній час

Прийміть побажання від нас!

Хай буде здоров’я міцне, мов граніт,

І з ним Вам прожити не менше ста літ.

Хай горе обходить Вас стороною,

А щастя приходить і ллється рікою!

Наталія Коваленко,

учитель початкових класів Іршавської ЗОШ І-Шст.№1