- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЗАКАРПАТСЬКИЙ МИКОЛАЇВЕЦЬ – ПОЕТ ДМИТРО КРЕМІНЬ

Саме таку назву мала онлайн-зустріч з поетом, яка відбулася в Іршавській центральній районній бібліотеці 6 вересня.

Завдяки програмі «Бібліоміст» наші користувачі мали можливість поспілкуватись по «Skype» з нашим славним земляком, який проживає в м. Миколаїв. В  цьому році Дмитро Дмитрович відзначив 60 – річчя від свого дня народження.

Приємною несподіванкою для поета стала присутність на зустрічі рідних сестер – Людмили Кремінь та Ганни Пальок, Ганни Попик, вчителя сільської школи та водночас і засновника музею «Сухівська світлиця», де експонуються, зберігаються та збираються матеріали про нашого земляка.

Ведучий В. В. Кузан був своєрідним посередником між присутніми і самим поетом, адже вони є давніми друзями, багато спілкуються по «Skype», завжди в курсі подій один одного.

 Також поет мав можливість поспілкуватися з В. В. Шкірею, головним редактором районної газети «Нове життя», який у вітальному слові сказав поету про те, що радий можливості поспілкуватися з ним віч-на-віч, Ю. Ю. Мельником, о. Василієм Ігнатом, поціновувачами творчості – М. О. Воскобійник, М. Данканич, Г. Ю. Пальок. Спогадами про Дмитра Креміня як читача поділилась М. А. Ряска – бібліотекар районної бібліотеки, яка в 60-і роки працювала в сільській бібліотеці, і мала можливість прививати любов до книги та читання малого Дмитрика.

Співведучою зустрічі була Л. І. Бровді – провідний методист районної бібліотеки, яка сказала, що Дмитро Дмитрович належить до еліти української літератури, родом з Іршавщини, але більшу частину свого життя провів за межами рідного краю – морському Миколаєві. Технічну   підтримку організували бібліотекарі відділу бібліотечно-інформаційних технологій Б. Боїшко та Д. Копін. Перегляд літератури «…не я пишу – це мною пише Бог» підготувала завідувачка  відділом обслуговування центральної районної бібліотеки О. І. Кепша. Зібрані матеріали та папку  – накопичувач переглянули присутні та побачив сам поет.

Давній друг ювіляра Олександр Топчій та режисер Віктор Завізіон відзняли до ювілею поета фільм про рідне село та родину, який мали можливість переглянути всі присутні.