- Нове життя - https://nz-ir.com -

ВОНИ ЗАСЛУГОВУЮТЬ ШАНУ ТА ПОВАГУ

Минулого року, у грудні, створено Державну службу України з надзвичайних ситуацій. Діяльність служби спрямовується і координується Кабінетом Міністрів через Міністра оборони України. На основі цього Указу в нашому районі було створено Іршавський райвідділ управління ДСНС, П’яту державну пожежно-рятувальну частину, яку очолює підполковник служби цивільного захисту Мигович І.І., Державний пожежно-рятувальний пост в с.Довге, яким керує майор служби цивільного захисту Мошкола І.І. та Гірське пошуково-рятувальне відділення м.Іршава на чолі з Лисовським В.В.

Ще буквально кілька років тому наша служба переважно опікалась питаннями пожежної безпеки. Тепер гасіння пожеж — це не єдиний напрямок роботи служби надзвичайних ситуацій. Підрозділи ДСНС виїжджають на ліквідацію стихійних лих та аварій, надання  допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод, ліквідації наслідків повеней, адже такої техніки та обладнання в нашій місцевості не має жодна служба. Так, з початку 2013 року особовий склад підрозділів ДСНС району понад 70 разів виїжджав на гасіння пожеж та ліквідацію їх наслідків. Пожежниками-рятувальниками врятовано значні матеріальні ресурси та людські життя. Працівники Гірського пошуково-рятувального відділення здійснили понад 30 виїздів за призначенням. Це і пошук людей, які заблукали в лісі, буксирування транспортних засобів під час сильних снігопадів, ліквідація проривів дамб, а також виконання заходів по забезпеченню безпеки під час масових заходів, обслуговування туристичних маршрутів та супровід туристичних груп. Вже не один керівник чи власник в районі звертався до нас за допомогою при відкачуванні води з підтоплених повінню приміщень та будівель, підвозі води, скидання снігу з дахів будівель та наданні допомоги пожежним обладнанням (драбинами, рукавами, мотузками).

Основний тягар у цій нелегкій справі лягає на плечі рядового та молодшого начальницького складу, за що їм заслужена шана. Саме їхній професіоналізм, самовідданість, зразкове виконання свого обов’язку забезпечує престиж та громадське визнання нашої служби. Саме їм завдячують власним життям десятки наших краян, врятованих з вогняного полону. На їхньому рахунку сотні екстремальних виїздів, з яких вони щоразу повертаються переможцями, демонструючи численні факти мужності та звитяги, готовності прийти на допомогу тим, хто її потребує, чуйності до чужої біди.

За сумлінне виконання своїх службових обов’язків висловлюю вдячність всім начальникам чергових варт, командирам відділень, радіотелефоністам та рятівникам ДПРЧ-5 та ДПРП-12. За проведену роботу з попередження надзвичайних ситуацій, розвиток пожежно-рятувальної справи висловлюємо вдячність колишньому начальнику служби цивільного захисту Бурясу В.В.

Необхідно відмітити високий професійний рівень при проведенні профілактичної роботи на об’єктах та в населених пунктах району інспекторського складу райвідділу, які і формують позитивну громадську думку про їх діяльність, підвищують авторитет служби серед населення, обізнаність громадян у питаннях пожежної та техногенної безпеки, чим заслуговують шану та повагу.

Сьогодні ми висловлюємо глибоку вдячність ветеранам нашої служби, які присвятили своє життя справі боротьби з вогнем і сьогодні допомагають нам у розв’язанні щоденних проблем. Це  Буряс М.В., Русин Т.Ю.,  Лупак В.Ю., Свистак Ю.Ю., Савко І.Ф., Матішинець С.С., Мендл В.Й., Глушко М.М.,  Порада В.І, Данканич І.І., Кинів В.М., Юркович І.А.,  Савко М.М.,  які  в свій час формували високопрофесійний, відданий справі колектив, і на даний період часу постійно приходять на допомогу.

Хочеться подякувати за підтримку та розуміння керівництву Іршавської райдержадміністрації, районної ради, міської ради, сільських рад, керівникам силових та контролюючих органів міста та району.

Дорогі колеги, прийміть найкращі побажання нових сил та наснаги, міцного здоров’я і щастя, сімейного затишку і благополуччя, мужності, злагоди та нових професійних звершень в ім’я розбудови нашої держави у нашій нелегкій професії. Щастя та добра вам і вашим сім’ям.

 DSCN1357 [1]

Іван Мошкола,

начальник  Іршавського районного відділу  управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, підполковник служби цивільного захисту .